2016-05-19 288 views
家姐話想食越南野,見呢間無負評,即管試下!見D相睇落唔算多人,所以無book位,上到去比想像中細,最多應該容納大約30-40人倒,入到去有位女士係咁叫,唔好入黎,未有位,唔好行入黎,係咪叫我地走既意思呢?跟住另一位女士(似係老闆)話:今日比較多人,叫我地坐係出面等一陣,D員工睇落似係family或者朋友一齊做,反正上到黎,家姐又未到所以決定等一陣,等位要係門外等,出面一D冷氣都無,又熱又焗,走去廁所洗個面,雖然個廁所係後梯,竟然都有裝飾過,呢間餐廰D裝飾同出面D食肆唔同,睇得出有設計過,連個後梯廁所都兼顧埋,幾周到!家姐剛剛到,就岩岩有位,仲要係卡位...正!唔屎同人逼,打開個餐牌睇下,好多食家都話呢間係食越南野,其實又唔算係,因為佢仲有台灣野,西餐,甜品,反而以為主打既越南野選擇唔多!諗下食咩好,睇下D價錢,唔算貴,好...叫野食!因為想咩都試下所以叫左個越式併盤,豬扒肉燥飯,芝士煙肉意粉;飲品:凍檸茶,凍香芋奶茶,凍柚子茶,上菜時間都幾快!越式併盤($98)有:庶蝦,魚餅,雞wing,春卷,炸蝦卷,應該無記漏掛,每樣有2件庶蝦D蝦肉好少,無庶味;魚餅一般,雞wing大路野,春卷無驚
家姐話想食越南野,見呢間無負評,即管試下!

庶蝦D蝦肉好少,無庶味;魚餅一般,雞wing大路野,春卷無驚喜,炸蝦卷表面有層薯仔絲包住,有2種醬汁,不過都唔太出味,可以濃返少少
豬扒肉燥飯($68):豬扒用炸既,炸粉唔算厚,同飯分開上,豬扒OK不過D炸粉有D甩開左,肉燥飯水準唔錯,我覺得幾好味,原來隻滷蛋底有D雪菜墊底,雪菜都幾好味係咸左D
芝士煙肉意粉($7x):隻碟好大,賣相好似高級少少既餐廳咁,食落芝士味唔夠出,而且食唔出煙肉味,個汁多左少少

因為天氣熱既關係,全部叫晒凍飲,不過凍飲唔夠凍,杯野一放底,D冰已經溶左一半,飲左一啖已經變左室溫,凍檸茶唔夠茶味同淡左D,凍柚子茶唔夠甜,凍香芋奶茶暖既

除左D凍飲唔凍之外,其實D食物好夠熱,應該係一煮好就上菜,呢點最重要!整體間餐廳環境幾舒服,野食可以接受,選擇唔算多,如果黎多幾次,應該好快試晒餐牌D野食

成個場係有位女士D態度不太好,由入餐廳開始D態度就好引人注意,又叫人唔好入黎,又摧人落order,做生意急趕都明白既,不過態度可以好D!其他人感覺都好nice,不過可能間舖開左唔係好耐,大家好似唔係好熟點去應對D客人,不過整體唔錯!

Other Info. : 執完枱用布抺枱之後,一坐底就聞到陣叔味,可能天氣濕熱up到條抺枱布有陣味,抺完枱陣味就留左係枱到,忍唔住用濕紙巾抺左一轉先好D,聞住陣叔味食野應該會食唔落
2016-05-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)