2018-07-29 48 views
唔係朋友介紹都唔知呢度開咗間泰國餐廳~ 入座時未算好多人,員工服務同好nice同好細心介紹有咩好食。依家做緊優惠,每日有特選菜式半價~我哋就揀咗個軟殼蟹咖哩配法包,另外再加咗個大冬蔭公、生菜包同炒金邊粉。冬蔭公係預料之外嘅好飲!味道有調過比較適合香港人口咪,但好足料,飲咗兩碗都唔夠喉🤣軟殼蟹咖哩配法包就好大盆,淨食蟹會咸咗啲,但配埋法包就啱啱好,好開胃~(生菜包我無咩記憶)炒金邊粉都好食,最重要係上菜時個樣夠靚😍然後飲品叫咗椰青沙冰,係用椰青水雪做冰再磨,好清甜消暑嘅呢~最後甜品當然唔少得芒果糯米飯~係黑白糯米一齊上,但個人都係鍾意食白糯米多啲~

(生菜包我無咩記憶)

炒金邊粉都好食,最重要係上菜時個樣夠靚😍