2019-02-14 158 views
今晚約左男友睇戲,佢好醒目咁買左戲飛💕我又好醒目咁上網搵好野食,帶佢食好西🤤。 今晚我揀左依間工廈西餐廳,食burger 🍔我地至愛。 一向挺喜歡工廈餐廳,其中一個原因是環境夠寬闊,冇逼狹感坐得舒服。-除左環境唔錯,食物都有一定質素🌟是日餐湯 $48先來一碗暖笠笠酸酸甜甜又開胃的雜菜湯,還配有一盤帶蒜香的麵包粒。-🌟熱熔拉可雷特芝士漢堡 $108就是俾單張吸引,所以非試不可🤤凡是加了芝士的菜式,在我眼中總被冠上迷人的光環😇餐廳新推出的熱熔拉可雷特芝士漢堡,採用瑞士Raclette cheese 。職員即場刨出熱溶的芝士,要趁熱食喔。如果放涼了,濃郁的芝士會變得煙韌。牛肉切開裡透出少許嫩紅,肉味非常濃郁。還有略帶咸香的Swiss chive pork 豬肉腸及薯餅,確實讓人充滿驚喜。-🌟香草烤雞牛油果漢堡$98男朋友很愛吃烤雞,所以二話不說點了這個burger。烤雞厚切兩十塊,夠霸氣而且賣相吸引。 而且肉質十分嫩口。還配上健康的牛油果及蕃茄,中和油膩感。一個出色漢堡,除了餡料外,麵包亦是靈魂呢,這個麵包微暖夠軟熟👍🏻-🌟墨西哥芝士粟米片 (炸雞絲)$98Nachos 係一道墨西哥非常受歡

除左環境唔錯,食物都有一定質素
🌟是日餐湯 $48

🌟熱熔拉可雷特芝士漢堡 $108

熱熔拉可雷特芝士漢堡

就是俾單張吸引,所以非試不可🤤
🌟香草烤雞牛油果漢堡$98

🌟墨西哥芝士粟米片 (炸雞絲)$98

墨西哥芝士粟米片

Nachos 係一道墨西哥非常受歡既開胃菜。熱辣辣墨西哥脆片大大碟幾抵食。有香蔥、蕃茄、橄欖、豐盈芝士、雞絲,配上忌廉及醬汁,份外惹味。
一間質素不錯的西餐! 平日的日子也很旺場👏🏻