2022-10-13
最近去咗食燒肉,朋友住元朗就推介左呢間餐廳,入到去好舒服,座位闊落,仲有好大個mon,氣氛一流。而家食肆開始放寬,佢哋仲有幾間Room,可以12人一齊盡興都冇問題啦!我哋就揀咗二人餐 ,讚好仲有七折,為返數都係$500之內,就可以食到好豐富嘅二人燒肉套餐。B-Mix 沙律酸酸地好開胃,分量十足!B-Mix 丼飯上面都好豐富,包括三文魚子、紫菜、溫泉蛋,完全唔會dry,多重口感。刺身三點盛入面有蝦、帶子同埋三文魚,都比想像中新鮮肥美,估唔到燒肉店都咁OK!日本大根漬+日本野生牛蒡漬呢啲即係前菜小食,如果鍾意食日本前菜就啱晒。海鮮三盛合裏面有蠔、帶子同鮑魚,佢個鮑魚勁新鮮,擺到落去仲有少少識郁,誇張!爽口彈牙極度美味。 帶子方面大大隻都好鮮甜,仲有加上芝士嘅蠔,都好Creamy。肉我認為都係重點之一熊本黑豚豬腩肉肥美之餘,其實都唔會剩係得個肥字,係超香嘅豬腩肉香;日本薩摩赤雞腿肉甘香滑,加上自己燒個外皮都燒得幾香,好正;而日本薩摩赤雞腎係特別爽口鹹香,好好食。二選一1. 安格斯牛或安格斯牛粒2. 伊比利黑毛豬梅肉 或伊比利亞黑毛豬面肉我就揀咗安格斯牛粒,花紋分布極靚,質感都好正,比較軟熟。
我哋就揀咗
B-Mix 沙律酸酸地好開胃,分量十足!
肉我認為都係重點之一
二選一
1. 安格斯牛或安格斯牛粒
2. 伊比利黑毛豬梅肉 或伊比利亞黑毛豬面肉
我就揀咗安格斯牛粒,花紋分布極靚,質感都好正,比較軟熟。
野菌瓜菜款式都算多,又有南瓜、粟米、冬菇等等,飽肚而且豐富。
過程當中,我哋亦都加咗啲飲品,例如係日本蘋果汁同埋芒果沙冰,小清新,配搭燒肉就最啱啦!