2017-05-04 3851 views
經過多次,終於鼓起勇氣跟朋友到此員工飯堂試一試。店內沒飲品販賣,歡迎自攜飲品,此處為傳統食堂模式,地方大眾化,會有人搭檯。牆上貼著食物的名稱,或者你想食咩講,煮到就有得食。 仲有是日蒸選,姐姐會同啲熟客仔介紹有咩蒸魚食,再加一兩句閒話家常,令人感覺人情味濃。此次叫了咸魚雞粒炒飯及咖哩魚炒米,份量十足咖哩為黃色茶記咖哩,唔會太辣; 魚肉為白身魚塊,炸粉薄薄一層; 配以煎至香脆的米粉,完全感受到鑊氣十足。咸魚雞粒炒飯,感覺一般,咸魚可能去了找尋夢想,所以只餘下一丁點兒在碟內; 火氣夠,飯炒得夠乾身; 雞肉雪味甚重,但咸魚味又不夠,令到食之無味。看到同桌的椒鹽豬扒吃得滋味,如果有機會想再來試試。
經過多次,終於鼓起勇氣跟朋友到此員工飯堂試一試。
牆上貼著食物的名稱,或者你想食咩講,煮到就有得食。
此次叫了咸魚雞粒炒飯及咖哩魚炒米,份量十足
看到同桌的椒鹽豬扒吃得滋味,如果有機會想再來試試。
Other Info. : 可自攜飲品
2017-03-08
$35 (Lunch)