2019-12-20 334 views
之前係APM行街見到4樓御泰坊做緊裝修,見到佢圍板顯示有一部份位置會用黎開一間叫「泰媽媽」既餐廳已經非常好奇!終於上兩個星期見佢開左,有機會去試試啦原來「泰媽媽」係主打食海南雞飯,除左有平時食開個款之外仲有炸雞款式揀不過要試就當然係試原味啦,見佢仲有位就即刻入去坐低啦價錢其實都唔平,盛惠$65,轉雞脾就加$5,通常轉脾都要加最少$10,難得見佢只係加$5,所以就轉脾啦個套餐包埋一碟油菜既,今日又心思思想飲奶茶,於是又加錢要多個泰式奶茶啦成個晚飯就總共花左$90侍應好快就送餐過黎啦海南雞望落都好似唔錯,皮唔算太厚雞肉部份都頗為嫩滑油飯就稍為爛左少少,好有隔夜飯感覺枱上有三種唔同既汁醬俾你點,辣醬最出色,同海南雞最夾泰式奶茶比想像中好飲,幾幼滑,奶味重,啱哂我口味。
終於上兩個星期見佢開左,有機會去試試啦

不過要試就當然係試原味啦,見佢仲有位就即刻入去坐低啦

成個晚飯就總共花左$90

侍應好快就送餐過黎啦
海南雞望落都好似唔錯,皮唔算太厚
雞肉部份都頗為嫩滑
油飯就稍為爛左少少,好有隔夜飯感覺
枱上有三種唔同既汁醬俾你點,辣醬最出色,同海南雞最夾
泰式奶茶比想像中好飲,幾幼滑,奶味重,啱哂我口味。
2019-11-03
Type of Meal