2025-06-15
無意中發現 Oyster Season 做緊生蠔優惠,$9/隻生蠔 😮 即刻就 Book 位衝去元朗試下!🔥 $9 生蠔優惠生蠔係由法國蠔場直送到港,雖然唔係超大隻,但 $9 隻真係無得輸!不過提提大家:想食一定要預先 Book 定,因為每日數量有限,賣晒就無㗎喇~ 🦞 豪華海鮮拼盤|$1228 二人餐 有餐湯、前菜、熱海鮮、主菜同甜品 我哋揀咗個二人 Set,生蠔 6 隻 + 原本想試嘅 $9 隻生蠔,總共有 4 款唔同品種 🦪 另外仲有北海道赤貝、黃金螺、帶子同生蝦 🐚🦐 上枱時,店員好細心介紹每款生蠔,教我哋由淡味食到濃味,順時針咁食,仲會介紹每隻蠔嘅名… 不過食到後面已經唔記得邊隻打邊隻 😅🍲 前菜、餐湯 Appetizer 揀咗蜜瓜 Parma Ham,蜜瓜未算熟,口感比較爽脆,火腿鹹香味適中~ 餐湯有黑松露蘑菇湯,香濃足料,有松露油同磨菇蓉,以餐湯嚟講比想像中高質!🇫🇷 法國藍青口 青口擺盤靚,用白酒忌廉煮,醬汁咸香味濃,青口肥美~如果有幾塊法包可以點汁食就更好嘞 🥖🍽 2 款主菜我哋揀咗:黑毛豬扒配松露忌廉汁 (+$80) 豬扒厚切,份量唔少,肉質結實,味道鹹咗啲 (可能
🔥 $9 生蠔優惠
豪華海鮮拼盤
有餐湯、前菜、熱海鮮、主菜同甜品
黑松露蘑菇湯
🍽 2 款主菜我哋揀咗:
豬扒厚切,份量唔少,肉質結實,味道鹹咗啲 (可能我哋口味偏清淡)。
完全畀個名呃咗!大大嚿鵝肝居然叫鵝肝粒?😂 店員建議將鵝肝壓爛撈飯一齊食會更入味!
套餐包咗兩杯飲品,白酒、紅酒都有得揀!店員幫我揀咗杯 Sauvignon Blanc~另外仲叫咗杯 Mango Passion 果汁,甜甜地味道 OK~