2022-08-30
8Five2 Restobar | 正宗墨西哥菜天文臺一帶都好多靚靚既酒吧 西餐廳 成個感覺係幾chill 有渡假既感覺8Five2 Restobar 設計好特別 離遠已經見到佢個半戶外既設計 鋪面好闊 無壓逼感經過都會望下呢間餐廳 而今日就入去食每檯檯面都有一盞陰陰地既黃色燈 餐廳入邊係酒吧果種偏暗 燈光暗橙色 係有feel ❤️ Buffalo Chicken Nachos墨西哥菜點可以唔叫Nachos 深紅色既Nachos脆口 配埋雞肉一齊食都好夾雞肉係手撕 已經調好味旁邊會有sour cream可以撈埋Nachos同雞肉一齊食成碟份量都好大份 我地最後都食唔曬呢碟可以將呢碟作為一個主菜❤️芝士羊肉墨西歌酥餅 Mint and chinese Quesadilla 總共有有4件 酥餅入邊都係滿滿既羊肉 羊肉份量勁多 羊肉偏濃味 岩曬鐘意食羊肉既我Quesadilla食到佢本身既原味 配埋濃味既羊肉就有中和作用 份量好多 4件已經食到好飽❤️Pulled beef TacosTacos 都係食墨西哥菜要試既野 總共有4件有個鐵架專門放Tacos 擺碟都好靚 忍唔住要打卡Tacos係夾餅形
天文臺一帶都好多靚靚既酒吧 西餐廳
Tacos 都係食墨西哥菜要試既野 總共有4件
有個鐵架專門放Tacos 擺碟都好靚 忍唔住要打卡
Tacos係夾餅形式 中間放左各樣食樣 之後夾埋一齊食
上面仲配有一舊仔既檸檬 鐘意食酸既可以再加多d酸味
❤️Spciy Shrimp Burrito 辣蝦墨西哥卷餅
配料包括 原隻蝦 飯 芫荽 青椒 墨西哥辣椒醬
墨西哥卷餅都係偏向飽肚 因為入邊都幾多飯量
墨西哥辣椒醬令到成個飯好惹味 蝦又可以帶出鮮甜味
伴碟既醬係番茄醬 點黎食酸酸甜甜 加埋辣椒醬既辣 幾特別
🍴整體評價:
香港唔多地方有墨西哥菜可以食 而呢間墨西哥餐廳可以俾我試到較正宗既墨西哥菜
每碟既份量都偏大份 都係墨西哥菜既傳統
菜式款式好多 可以試曬唔同既菜式
芝士羊肉墨西歌酥餅我就最鐘意 羊肉濃郁而酥餅中和返味道
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 AE