2011-09-02
昨天剛考八月尾,見下星期家人快生日,於是上openice上網搵邊度有蠔食嘅自助餐,終於見皇冠假曰ok,便決定一試。0630到達已見seafood conner 排了長長約9~10人,於是去搵熱暈食,但款式少,衹得咖喱,點心,蒸三文魚。於是是是旦旦食了咖喱少許,跟住見條人龍都無乜減少度,仲唔拿拿臨排隊,終於輪到我,可是生蠔是即開,得二人開蠔開都開唔切。每人限3隻超細size,個個排得10~15分鐘無理由要1隻.所以條隊未少過,幾經辛苦排了3轉時間已到7時20分,我共吃了6隻,老公吃了4隻,囝囝吃了7隻,跟住囝囝再去排隊,厨師話finished,no more oyster tonight他好失望回來告訴我.of course 我當然不相信。但我跟著聽到有人投訴1930 剛就坐,便已無得食,超慘。頓時整個酒店食客討論紛紛。其實酒店裝修環境都好舒服,不過不要選擇高櫈那種比較無坐得辛苦。食物除了海鮮櫃:生蠔、龍蝦、河蝦,青口,長腳蚧,翡翠螺。味道無乜味。但生蠔好新鮮不過隻隻都好似麻雀size。熱暈太少款式,但有主餐(迷你)等好耐,水果好好味,雪糕係H字,有枱吃了22杯還影了相超勁!好彩佢不是我
自助餐,終於見皇冠假曰ok,便決定一試。
超細size,個個排得10~15分鐘無理由要1隻.
他好失望回來告訴我.of course 我當然不相信。
但我跟著聽到有人投訴1930 剛就坐,便已無得食,超慘。
頓時整個酒店食客討論紛紛。
但生蠔好新鮮不過隻隻都好似麻雀size。
還影了相超勁!好彩佢不是我家人否則擔心佢有糖尿病,超標!!!
還有湯粉。不過酒店提供9時另一場buffet$168所以不能久留。會催你走。
最後,我們吃了其他食物,直至9時離去。不過服務好好好nice。
唔知酒店看了這食評會有何行動呢?
唔知你又是否座上客呢?