係朗豪坊買完野,時間先係5點幾6點。仔話天吉屋冇乜人排隊喎,又早,不如早D去食。因為上次黎到排勁長龍,唔想等就食左其他野。咁今日上去,又真係唔多人喎,唔夠10個人排隊,是旦啦,排下啦。點知就中伏了,排左條隊都唔郁既,每5-10分鐘先入一枱人。結果等等下,唔等又唔抵,等又企到腳軟。最後等左1個鐘有多先入得座。食物其實唔多,得5款既揀。最平好似108。不過咁,都值得等既,真係幾好味。一坐底有菜食,重要冇限refill,真係食菜都可以食飽。其實都好既,因為佢基本全炸野,真係好熱氣同好漏,真係應該食多D菜。All Star,都幾多炸物,睇個碗好似好深好大碗,其實飯量好少,因為隻碗得一半架咋,下半個底有我成隻手指尾咁高。食緊時我重話要插2隻筷子,一出一入對比圖黎睇,個碗底有1/3隻筷子咁高的,不過食完又唔記得影相。仔仔叫的雙吃,有冷麵同飯,佢個碗飯好似好細碗,其實飯量同All Star一樣呢。不過碗細,炸物就比All Star少好多啦。最後,我食左半碗左右已經好飽,因為D炸物真係好漏丫,我碗既炸物重分左1/3 比仔仔。而仔仔食完自己的,再清埋我的。同仔出街食飯真係好開心,一定唔會浪費,佢次次都可
FREE沙律

AllStar丼
天吉雙品

最後,我食左半碗左右已經好飽,因為D炸物真係好漏丫,我碗既炸物重分左1/3 比仔仔。而仔仔食完自己的,再清埋我的。同仔出街食飯真係好開心,一定唔會浪費,佢次次都可以食埋我食唔晒果半份。

埋單好似200幾。其實都抵食既,因為真心好味。但如果可以多D款揀,同揀份量就好啦。老實我只要佢既雙吃果碗小飯就夠晒飽了。
2019-07-25
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
AllStar丼
天吉雙品