2014-09-10
中秋節~家人聚餐 揀左豪門, 大家一齊"豪"番鑊~!!! 試一試個陣先~ 早一個月book定間房, 問左有冇最低消費, 當然有啦! $300位起~真係答得好...... 保守(諗住食豪D~ 唔理咁多喇~)牛雜鍋, 冬陰公, 海底椰鍋: 牛雜鍋沒有想像般既濃味, 有點失望(都有唔少牛雜). 冬陰公鍋一滾起, 香味四溢, 微辣~即刻開胃晒. 海底椰鍋清甜, 食起上嚟較清冇咁油.牛肉: 手切肥牛, 非常新鮮又淋, 但牛肉味稍遜. 澳洲和牛: 肉味較香, 不過刨好薄, 冇乜口感. 我個人會揀: 本地手切牛.其他食物都係新鮮而精美既: 牛脷心, 牛喉, 豬粉腸, 豬肚尖, 魚卜, 魭魚腩, 黑豚肉, 四寶太, 餃子等等~都好正!!! 比較好味既有芝心蝦丸同黑松露雲吞.連尖魚+炸彈魚刺身: 鮮甜+超爽口, 頭骨腩一份做左椒鹽另一份斬件打邊爐, 好食到唔停得口~ 真情推介~一枱4個爐打邊爐, 真係超爽(唔洗迫又唔洗爭)~~ 另外食物質數係唔錯既, 刺身真係好得!我地~11大1小, $600左右一位~
一枱4個爐打邊爐, 真係超爽(唔洗迫又唔洗爭)~~
另外食物質數係唔錯既, 刺身真係好得!
我地~11大1小, $600左右一位~
Other Info. :
如果想食一餐~ 質數較好既邊爐, 豪門會係幾好既選擇. 不過我地唔係好食海鮮, 所以冇點鮑魚同埋龍蝦刺身, 留番下次先試~ ^皿^"
其實睇番張單, 酒水同d普通火鍋配料唔貴, 係肉類同海鮮比外面貴少少~