2019-09-24 114 views
突然間咖啡癮起,還記得早幾年有一間風魔一時嘅3d咖啡拉花,好想返去再試一杯,但好可惜嗰間餐廳已經結業,但係好彩嘅係,響同一個地址有另外一間都係主打3d拉花嘅咖啡店,雖然唔知兩間有冇關係,但已經好想快啲再試下。咖啡店基本上用上全黑嘅設計,十分有格調及型格,基本上都好適合我哋呢啲文青去食飯。主菜價錢唔貴,100多就有交易,當然我哋今次嚟嘅重點唔係食飯啊,而係佢杯咖啡,由於女朋友嘛嘛啲咖啡,經過攝影推介後,就叫杯cocktail燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯。意大利飯既汁都算足夠,番茄味亦都濃郁,雞肉都算淋身,算係一個穩陣嘅菜式。芝士牛肉漢堡配薯角。主菜方面我比較推薦呢個,薯角粗身啱啱炸起熱辣辣。漢堡嘅包身有心思,並唔係嘉頓麵包嘅貨色,拱得鬆軟。而漢堡包重點當然係漢堡扒上面,漢堡扒係厚切,而且肉汁豐富,咬落去好有滿足感。Ocean Secret呢杯Cocktail賣相都係好靚,落咗些少桃味,仲溝咗唔少Vodka。不過飲起嚟就都偏向果味,酒味唔太濃烈,十分適合女仔。Cafe Latte相信今次嘅重點都係呢杯咖啡喇啩。一上枱嘅時候大家都尖叫,竟然係樂天熊仔餅嘅樹熊仔,賣相當然毫無疑問咁靚啦,啱哂啲鍾意打

燒雞雜菜蕃茄汁意大利飯。

芝士牛肉漢堡配薯角。

Ocean Secret

Cafe Latte
相信今次嘅重點都係呢杯咖啡喇啩。一上枱嘅時候大家都尖叫,竟然係樂天熊仔餅嘅樹熊仔,賣相當然毫無疑問咁靚啦,啱哂啲鍾意打卡嘅朋友仔啦。哩只熊仔嘅奶泡都比較傑身,所以我都冇惗住飲呢隻熊仔,畢走左之後就飲下面啲咖啡,咖啡都係香濃細滑,十分唔錯。

總結,如果你係為咗影靚相,淨係一杯3d咖啡基本上已經可以比個正評,但如果你真係想嚟食下嘢,甚至乎飲下酒,哩度嘅雞尾酒同漢堡都可以滿足到你。