BB 開始大個仔,可以帶埋佢一齊去打卡📷喇!聖誕月,Café 100 By The Ritz Carlton 推出期間限定既聖誕下午茶。我咁大個女第一次去Sky 100**感恩當日天氣超好,360度居高臨下欣賞維港兩岸既景色真係好靚呀!如果無帶小朋友既話,我強烈建議坐Bar枱,因為影相好靚~不過我地帶BB同埋有BB車,都係坐番普通方枱方便D…餐廳仲安排左Stokke high chair 俾BB坐~同埋提供小童餐具,非常Baby Friendly呀!Tea set架仿照Sky100既外形設計,辨識度高~好有特色!下午茶食物由Ritz-Carlton提供,質素絕對有保證~鹹甜點都各有特色….我最鍾意既就係的法式鴨肝慕絲配洛神花包及小紅莓果醬~濃郁豐厚既鴨肝配埋酸酸甜甜小紅莓果醬,中和左鴨肝個種膩既感覺,兩者好夾** 紅菜頭醃漬三文魚迷你三文治配三文魚子及檸檬醬亦都好fresh, 好出色!套餐包左兩杯飲品….我地叫左凍茶,有淡淡既果香味~同層仲有好多打卡位~食飽飽,可以四圍打下卡**睇埋日落,浪漫!
BB 開始大個仔,可以帶埋佢一齊去打卡📷喇!

我咁大個女第一次去Sky 100**

如果無帶小朋友既話,我強烈建議坐Bar枱,因為影相好靚~

不過我地帶BB同埋有BB車,都係坐番普通方枱方便D…
餐廳仲安排左Stokke high chair 俾BB坐~
同埋提供小童餐具,非常Baby Friendly呀!

Tea set架仿照Sky100既外形設計,辨識度高~
好有特色!
下午茶食物由Ritz-Carlton提供,質素絕對有保證~

鹹甜點都各有特色….

我最鍾意既就係的法式鴨肝慕絲配洛神花包及小紅莓果醬~

套餐包左兩杯飲品….
我地叫左凍茶,有淡淡既果香味~

同層仲有好多打卡位~
食飽飽,可以四圍打下卡**
睇埋日落,浪漫!
2023-12-02
Type of Meal