2024-10-24 154 views
自從搬咗屋之後就好少出旺角掃街,難得出去做嘢,一於走去掃街下買野返屋企食,登打士街出名集中小食嘅勝地,款式眾多。。。行過發現有一間應該係新開嘅舖頭,主打燒烤串燒,店舖用咗360度自動旋轉嘅燒烤方法,令到食物更加乾淨衛生,加熱火喉更加均勻美味😋而且即叫即燒。價錢本身都一啲都唔貴,一串大概10至$15,依家仲見到佢哋做緊優惠,買三送一,平均一吋都係$10嘅價錢,於是我哋就買咗10幾串返屋企試吓。佢地有幾款肉類都係主打推介❤️❤️包括氂牛肉🐃,頂級羔羊,雞中翼同雞軟骨。✨氂牛肉:脂肪比較少,口感比較嚼勁。✨羔羊串:肉質幼嫩,而且好有羊味,喜歡食羊嘅朋友一定要試👍✨本人最推介佢嘅雞翼串,一串有兩隻燒得顏色金黃脆卜卜,但依然可以鎖住肉汁👍👍👍✨牛肚:第一次喺香港食燒牛肚,煙韌爽脆,有啲似食牛柏葉口感。✨豬小腸:配埋小辣嘅辣粉,外層酥脆內嫩。✨肥腸:外層微脆彈牙✨五花肉:呢個都係串燒必點,散發着油香👍店員還很細心,知道我們取得比較遠,還附上保溫袋包裝,返去就可以唔使再加熱就食啦🥰
✨氂牛肉:脂肪比較少,口感比較嚼勁。
✨羔羊串:肉質幼嫩,而且好有羊味,喜歡食羊嘅朋友一定要試👍
✨豬小腸:配埋小辣嘅辣粉,外層酥脆內嫩。
✨肥腸:外層微脆彈牙
✨五花肉:呢個都係串燒必點,散發着油香👍
2024-10-23
TakeAway