2010-04-15 9 views
1月1日, Happy New Year~ *O* !!!一於同呀比去食個越旺~ 等我地兩個都越食越旺先! 黎到啱啱好下午茶時間, 有全單八折~::: 燒豬頸肉撈檬 + 凍奶茶 ::: $35 + $8燒豬頸肉頗大堆頭~ 比平時食嘅豬頸肉瘦, 肉質硬d, 上面淋咗d好似燒烤醬嘅汁~ 都幾惹味! 撈檬配料好多~ 有酸蘿蔔絲, 蔥粒, 炸蒜, 花生… 仲有d生菜同青瓜墊底. 檬粉呈半透明狀晶瑩剔透的, 混著檬汁酸酸甜甜的很開胃好吃!凍奶茶奶味淡, 茶有澀味~ 只是一般.::: 法式三文治 ::: $35成個法包唔算太大, 咬落只是鬆軟… 札肉, 腩肉, 鵝肝, 豬手通通切條狀, 仲有d酸蘿蔔絲同洋蔥絲洒上胡椒提味~ 配料夠多樣化, 尤以鵝肝, 豬手最突出. 和麵包同吃十分配~ 不過… 唔… 唔關佢事嘅… 只是食過添記之後, 好難有越式法包令我地覺得真係好好味~ ::: 越南蒸粉卷 ::: $8粉卷內裡係粉絲, 雲耳等齋料, 上面放上一小片札肉, 炸蒜,蔥粒同酸蘿蔔絲. 粉皮做得不錯, 煙韌有米味. 不過餡料味道略淡, 一定要點魚露食~我地target要試勻灣仔所有越南餐廳! 上次嘅越色生香

::: 燒豬頸肉撈檬 + 凍奶茶 ::: $35 + $8
凍奶茶奶味淡, 茶有澀味~ 只是一般.

::: 法式三文治 ::: $35

::: 越南蒸粉卷 ::: $8

我地target要試勻灣仔所有越南餐廳! 上次嘅越色生香明顯差過越旺, 但其實越旺質素亦只屬中等~ 仲有幾間要試~ 呢間野如果唔係下午茶有折都無必要翻食.
燒豬頸肉撈檬
法式三文治
越南蒸粉卷
凍奶茶
2010-01-01
$35 (Tea)
燒豬頸肉撈檬