2009-07-07
呢日老友約食飯,揀左去長沙灣既呢間富臨﹗未食過,原來呢度最好既賣點係唔收開瓶費,帶紅白酒來飲無任歡迎﹗我未到友人們已試左個燒汁鱔,佢地話幾好味﹗部長一行埋黎就推介燒鵝,原來係要飲嘉士伯加$28就有半隻,嘉士伯都成廿蚊支啦,咁樣即係半賣半送﹗以為隻鵝都應該係流野,點知來到半隻都相當大隻,皮脆油脂少,肉質又香又嫩,呢個真係超抵食,來呢度食飯記住要試﹗要左個$88蚊既螺頭湯,清甜而夠肉味,螺片瘦肉倒番哂出來蘸豉油也相當好吃﹗再吃貴妃蚌皇帝菜,價錢不貴四十幾蚊夠大碟﹗茄子炒牛肉粒,略嫌佢牛肉醃得太鬆,失卻本身牛肉味﹗不過味道還可以﹗本來都食得幾開心,可惜最後來個敗筆就係蒸奄仔蟹,蟹仔細隻得不得了,成六十幾蚊隻我地仲叫左三隻,仲細隻個0的十蚊雞大閘蟹,咁大間酒樓我覺得如食材不靚好應該唔攞出來賣吧﹗街市得咁自己都唔會買來煮啦,難為佢仲推介俾我地話清蒸好吃,唉.......埋單位位百二﹗只可俾個OK吧﹗
我未到友人們已試左個燒汁鱔,佢地話幾好味﹗
再吃貴妃蚌皇帝菜,價錢不貴四十幾蚊夠大碟﹗
埋單位位百二﹗只可俾個OK吧﹗