2018-07-10 64 views
長沙灣好多重建項目,其中蘇屋邨重建就快完成,呢條斜路卻數十年不變。喺呢條斜路上,卻又偶然發現呢間小店有中$25嘅茶餐,立即gogogo。小店坐位不多,但乾淨企理,光猛十足,最喜歡佢樓底超高,成二十呎高嘅樓底真的少有,所以空間感十足。坐低即刻叫左個茶餐,有撈雲吞一碟同埋一杯飲料,上枱時睇得出雲吞喺小店自己製作,唔係外面批發式採購番嚟,有五粒不同餡料雲吞,肉汁菜味十足,雖然收費便宜,但是呢碟撈雲吞卻是一絲不苟,雲吞上面都鋪有嘢味嘅BB蝦殻,再加上新鮮芫茜,簡單得嚟又有心思。飮品係一杯羅漢果野生靈芝茶,全天然材料,飲落感覺舒服。跟著又叫碗$42嘅珍珠雲吞擔擔麵,麵條煙肋適中,湯底味道濃郁,珍珠雲吞炸到脆卜卜,好味道。