2009-01-01
2008年最後一晚,H & K 經過一輪擾釀後,因有Coupon及不用等位,最終決定食沙嗲王,雖然光顧過很多次,但今晚好特別,因今晚就連沙嗲王都設有最低消費,每位要$60呀!!其實這裡的食物好多都試過,故比較難選食甚麼好,結果因為除夕晚較凍,我們叫了三個熱窩温下!!第一熱窩 ==> 焗浦汁四疏 ==> 焗得好夠熱,如常好味道第二熱窩 ==> 炮菜肥牛石頭食 ==> 個石頭窩好夠熱,味道都OK,但對K來說太辣了第三熱窩 ==> 蟹粉豆腐窩 ==> 個窩超熱,上桌時重滾啦,味道尚可,豆腐都幾滑埋單: $124 ==> 價錢合理最值得一鑽的當然是沙嗲王的市場策咯,每次惠顧都有 Cash Coupon 回贈,好讓吸引客人再去食嘛,勁呀!P.S. 在告別08的最後一晚,H & K 好奇怪地因沙嗲王的coupon吵起架來,當然最後在踏入09年前 H & K 都能和好如初,而且因這事大家都加深了了解,H 相信 H&K 定能有更好的2009呀!!
埋單: $124 ==> 價錢合理