2023-01-24
🌃 食肆為茶餐廳, 位於北角和富中心地下 , 鄰近於炮台山地鐵站B出口 , 早餐午餐下午茶為茶餐廳食物, 而晚餐主打烤魚雞煲火鍋放題, 餐廳大堂有自助吧位置, 擺放火鍋配料、 飲品 及醬料吧等等, 餐廳設計為典型茶餐廳格局, 顏色以木系為主, 座位相隔距離合理, 都算舒適。.🤠 通粉foodie 就叫了 烤魚火鍋放題, 於晚市時段任食兩小時, 價錢係199蚊全包, 除咗烤魚仲可以選擇雞煲。.🍲 放題包括 肉類、丸類、 粉麵類、 雜菌蔬菜類、 飲品類。.👉 首先食烤魚, 兩個人食份量都唔少, 我哋揀咗小辣既香辣明爐烤魚, 而辣度到真係偏小, 下次可以嘗試叫中辣,烤魚表面有芫茜, 而烤魚塊魚皮烤得幾香口,用上了鱸魚嘅關係, 魚肉幾結實, 配料有芽菜、 萵筍 、芋頭、 蕃茄、 豆卜, 浸咗啲湯都幾入味。.👉 當食完烤魚之後, 就是火鍋上場了, 叫了職員加湯。.👉 之後小編加了肥牛, 呢個可以任食, 肥牛部位既肥膏比較多, 但呢一個價錢已經收貨了, 牛肉味都食得出。.👉 出面自助吧有高質素嘅大埔振興肉丸、蔬菜類、 豬紅、 炸魚皮、 粉麵類都係任食。.👉 飲品方面有啤酒、汽水、各款茶飲等。。。.
👉 當食完烤魚之後, 就是火鍋上場了, 叫了職員加湯。
👉 飲品方面有啤酒、汽水、各款茶飲等。。。
📍 冰室99
北角和富道21-53號和富地下G16號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。