2023-08-05 1512 views
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️【餐廳】派龍殿【地區】#Dr_eat_元朗【價位】低價位【用餐時段】晚市 星期三【餐廳主打】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_韓式────────────────────【環境/服務/衛生/讚一讚】裝修風格呈現代工業風,以黑色同灰色為主色調。餐廳燈光較暗,座位寬敞,空間感十足,近門口位有個巨型鑽石打卡位~地理位置吾算方面,但係朗屏站坐循環線K68係御庭居落,直頭係正餐廳門口.【晚市燒烤自助餐 $238/位成人】星期一至五有三種不同價位,分別係 $168 (7:00前離座),$238(2.5小時任食),$178 (9:15後入座),自助餐主打韓式燒烤,另外仲有熟食,壽司,凍食,鐵板燒,熟食,甜品,飲品,雪糕等。.【韓式燒烤區】燒烤配料超過二十款,有蟹柳,南乳雞翼,原味雞翼,原味豬扒,腸仔,龍脷柳,金沙骨,牛仔骨,魷魚鬚,雞軟骨等,足夠滿足我嘅燒烤癮,【壽司區】壽司款式吾算多,例如有熟蝦壽司,三文魚壽司,但勝在件件都係獨立包裝。經過Covid 19呢一疫,大家嘅衛生意識都提高左吾少,獨立包裝真係令人安心不少.【凍食區】凍食區有青口,凍蝦

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️
────────────────────
【環境/服務/衛生/讚一讚】
【晚市燒烤自助餐 $238/位成人】
【韓式燒烤區】
骨,魷魚鬚,雞軟骨等,足夠滿足我嘅燒烤癮

壽司區】

【凍食區】
凍食區有青口,凍蝦,凍蜆等,特別推薦青口同凍蝦,前者肉質彈牙,散發出濃郁嘅海洋氣息,後者保持新鮮既口感同甜美,肉質緊實而有彈性

【鐵板燒】
估吾到晚市竟然有即叫即炒鐵板燒,呢點好Surprise呀!有鐵板炒海鮮,鐵板海鮮炒飯等,店員仲好樂意幫忙加多D 蔥花同蒜蓉添!再晏D仲有蒜蓉燒扇貝,記得睇實時間啦
鐵板炒海鮮:將魷魚,蜆肉,椰菜,洋蔥等炒香,十分惹味
鐵板海鮮炒飯:炒飯粒粒分明,乾身香口,加上蛋花,海鮮等,忍吾住再Encore

【熟食區】
即炒小菜都有數十款,Refill速度幾快,呢點值得一讚👍 有薑蔥雞,麻辣牛肉,鯪魚肉炒油麥菜,炸餃子,最中意既就係麻辣小龍蝦🤣隻隻小龍蝦都充滿辛辣既麻辣醬汁,令人上癮。值得一提,每隔一段時間都會轉一轉新菜式架~

甜品及雪糕區】
最吸引我嘅就係個DIY麥旋風雪糕機,雪糕杯裝滿雪糕後,再加入Oreo 碎,將特製嘅匙羹插入旋風機轉幾下就完成啦!個人就最中意加多d Oreo 碎,真係啖啖都超正!另外仲有雪糕筒同杯添~另外仲有DIY棉花糖,爆谷,迷你Cake等,小朋友見到一定好開心

【整體用餐感/價錢】
人均2百幾可以任食2.5小時,款式不少仲有不同Surprise,特別係麥旋風雪糕已經係冇得輸,食過咁多間放題店,只見呢間有😂呢個價錢值得我再次回訪~
────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖
【分店】N/A
【℡】91980263
【營業時間】N/A
以上只為我當時食用後作出的個人意見,請留意口味/款式/用餐感等會因應不同人及時間而變,如有不同,敬請見諒。

Type of Meal
Dinner