2023-03-02 139 views
眼見有其他人介紹依間粉果佬,咁啱去觀塘,一於試吓佢係咪真係咁好味咁多人氣,巧明工廠大廈似係啱啱裝修,仲有啲執修喺餐廳門口,但係都冇阻其他人嘅排隊,只不過係6:00,出邊已經排咗10幾個人,心諗有冇咁多人想食😂。原來依間舖頭全手工整燒賣同埋粉果,見到入邊啲店員喺入邊落力咁包,只有一個店員喺門面負責裝嘢食同埋收錢,唔怪之得要等咁耐啦。希望係啱啱開舖頭,仲未熟悉啦,真係建議請多個負責收錢都好呀😵‍💫😵‍💫。燒賣4/5 $10$10有五粒燒賣,但係個個size都幾大粒,大個一般嘅魚肉燒賣好多嘅,肉質非常煙靭,估落多咗木薯粉定係糯米粉,造成呢個感覺同一般好唔同,唔係鬆散型嘅,又唔係硬骨骨。所以整體我覺得幾好😊😊。辣油同埋豉油恰到好處,唔會太乾,又唔會太油,仲有啲好香嘅辣椒味。地點:舖頭身處喺巧明工業大廈,即係安盛金融對面,人流都有嘅,相信平時打工仔落嚟督串燒賣都唔差。環境:有個大大嘅,招牌喺門口,一間小食店嘅形式,客人喺出邊係望到晒入邊嘅廚房工場,望到店員喺度整緊嘢食嘅。後邊有啲高枱可以比客人嗱嗱聲食完😉。價錢:平均兩蚊粒燒賣,但係佢都大大隻嘅,所以小編係接受到嘅👌🏼👍🏻。服務:唔計等得太耐嘅話

燒賣4/5 $10

地點:

環境:

價錢:

服務:

唔計等得太耐嘅話呢,都冇留意太多嘢,見到店員雖然帶着手套,但係佢收錢同埋裝燒賣裝粉果,都係全程冇再做任何消毒,呢個係一個值得留意嘅情況🤫。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$10 (Tea)