2016-10-15 399 views
今晚去左佐敦區搵食,黎之前就覺得呢間餐廳名好熟悉,睇番記錄原來之前係元朗有總店,亦都曾經係我onlist名單中。不過依家元朗果間就冇左啦,老闆係佐敦開番間黎經營我同朋友大約七點左右到,當時係晚餐時段,所以都唔係好多人 (邊度會有人好似小丸子咁甜品當晚餐)坐底冇耐,朋友先突然覺得啲野食好熟口熟面,原來岩岩上星期無記都黎左佐敦區搵野食我哋嗌左個安格斯芝士漢堡,係點餐嘅時候,店員先話今晚已經賣哂佢哋自家製嘅麵包,會改為英國果隻breakfast muffin。估唔到去到晚市已經售罄哂,雖然呢款包配漢堡包有點兒怪,但最尾我哋都有照嗌啦。黎到嘅時候又發現轉番漢堡包,一問之下,原來佢哋突登出去買番嘉頓嘅漢堡包黎頂住檔,誠意可加。呢款漢堡包個味道正常,不過個size我就覺得細左D,以咁嘅價錢係可以再做好D。紅白心太軟呢款創意甜品一黎到已經覺得好靚,個心太軟周邊仲要出哂煙。佢係配合雲尼拿分子雪糕,野莓分子雪葩同朱古力心太軟。店員放底甜品嘅時候都有提醒我哋要冷熱一齊放入口,如果唔係分子雪葩就會灼傷舌頭。我覺得2款分子配搭得幾好,一邊係酸酸地嘅野莓,一邊係雲尼拿分子雪糕,再加埋心太軟真係冇得頂。什果法式窩
不過依家元朗果間就冇左啦,老闆係佐敦開番間黎經營
安格斯芝士漢堡
紅白心太軟
紅白心太軟
什果法式窩夫 (全份)
什果法式窩夫 (全份)
一個甜品真係滿足唔到小丸子。我見到有幾台都嗌呢個超大份量嘅窩夫,正所謂隔離飯香嘛,我都唔執輸先。
係嗌嘅時候,小丸子認真的出醜了。我讀得書少,我一直以為什果個什字,真係讀什麼個什字。。。Well!!!我仲要咁樣同個店員落order,其實呢,什果同雜果有咩分別呢?做咩要寫什果喎哈哈哈
個窩夫真係好大份,因為我哋好貪心咁嗌左全份。所以係超級飽!窩夫都算合格,黎嘅時候都仲熱辣辣,不過始終好味嘅窩夫店唔多,單靠個蜜糖醬同惟一的單球雪糕,真係唔多夠。如果唔係真係越食越乾。
臨走嘅時候就越黎越多人黎食甜品啦。所以我地都算坐得耐,要談下心就真係要早d黎,因為繁忙時間佢係有限時90分鐘架。
2016-10-06