2019-01-10 155 views
2019年1月9日 星期三難得今日可以放晏就,當然係同其他同事一齊去食返餐好既,慢慢歎個午餐,傾下計同時又訴下苦咁喇今次就黎到將軍澳中心既the point,因為同事車我地黎,呢個商場只要有電子消費就可以免費泊車,而揀呢間餐廳純粹係未試過同貪佢既環境夠舒適寧靜,傾八卦野一流,其他人實聽唔到~見到個餐牌上面有好多野食,好多食物都好吸引,當中最吸引我眼球既就係個龍蝦pizza,好想見到實物黎食,所以已經急不及待叫好晒食物軟殼蟹沙津: 菜好新鮮,落左勁多麻醬,岩晒鐘意麻醬既我,而且軟殼蟹應該係岩岩炸起,因為一咬仲有煙走出黎,熱辣辣芝士焗龍蝦蜆殼粉: 呢個真係要一讚,芝士焗得香不在話下,但一夾起竟然做到拉絲效果,而醬汁仲係濃縮左既龍蝦汁,好食到停唔到口!!黑松露薯條: 有好濃厚既黑松露味同埋又係邪惡既芝士拉絲,但相較其他菜式較為普通一點紅酒燴牛肉貝殼粉: 牛肉好大粒,咬落好淋,個汁同d粉都好配合,而貝殼粉有少少硬度,口感比通粉更加好香辣蕃茄醬燜肉丸: 我地有4個人,估唔到每人都分到兩粒,仲有麵包點個醬一齊食添!!肉丸食得出係自家製既,因為個口感同普通連鎖家具店食既肉丸有分別,肉汁再多d,同時又
2019年1月9日 星期三

軟殼蟹沙津

芝士焗龍蝦蜆殼粉

黑松露薯條

紅酒燴牛肉貝殼粉

香辣蕃茄醬燜肉丸

香辣蕃茄醬燜肉丸: 我地有4個人,估唔到每人都分到兩粒,仲有麵包點個醬一齊食添!!肉丸食得出係自家製既,因為個口感同普通連鎖家具店食既肉丸有分別,肉汁再多d,同時又好配合個蕃茄醬,不過唔太食到有辣味

龍蝦薄餅

龍蝦薄餅: 主角終於登場,睇賣相已經好吸引,有好大個龍蝦頭係中間,而且散發住好誘人既香味。每人大約分到兩塊,每塊都有唔少龍蝦肉同半粒蕃茄。原本以為中間個龍蝦已經起晒d肉,只係用黎做裝飾,點知原來釀左蘑菇落去!!仲要係好重龍蝦味,好有心思同驚喜!!

香蕉雪糕綿花糖薄餅

香蕉棉花糖雲妮拿雪糕薄餅: 之前從來未試過甜品都有薄餅,試落味道又唔錯,鹹既薄餅上面有甜既朱古力醬、綿花糖同融融地既雪糕,一鹹一甜又出奇地夾

埋單每人大約$250,可以傾足成個晏就又食得咁豐富真係唔錯~~
2019-01-09
$250 (Lunch)
軟殼蟹沙津
芝士焗龍蝦蜆殼粉