2022-08-28
好多時星期六日,我都會過去西貢,搵間餐廳食下野吹下海風,本來想去食開果間優質西餐,原來已經轉咗手做龍蝦海鮮主題餐廳,見佢裝修咁有英美有型格調,我有身為龍蝦迷,當然要試吓啦!餐牌都好多龍蝦菜式,我樣樣都想食!最後揀咗芝士焗龍蝦同火焰雙重芝士龍蝦薄餅🥰焗龍蝦用左優質澳洲龍蝦,勁大隻勁多肉,用咗兩種唔同芝士焗,真係好惹味!龍蝦薄餅先有驚喜!個餅底脆到好似餅乾咁,加埋龍蝦汁,勁香濃!呢一個薄餅,我真係要再黎encore啊!老闆兼大廚勁友善!成日同我哋傾偈,講佢對食材的要求!下次我一定會再嚟試埋佢款西式香草蒜香龍蝦同龍蝦燴西班牙飯!Lobster Une @lobsterune📍西貢市場街45號地下#lobsterune #lobster #saikung #saikungfood #龍蝦 #西貢 #西貢美食 #西貢海鮮 #龍蝦餐廳 #seafood
Lobster Une @lobsterune
📍西貢市場街45號地下