2019-02-14 483 views
是日年廿八,同屋企人去黃大仙還神。難得去到黃大仙咁遠,就打算入去九龍城行下,順便去之前食過覺得好好食嘅樂園。一如以往,都係咁多人,都慣。其他熟食檔口就相對冷清,每次去都係咁。咁佢哋要求你先搵位置,然後再去點嘢食,攞單同飛仔返檯等。Okay,無問題。舖頭出名嘛。排隊去到之後,太太想點個炒米粉,佢話佢哋無依樣嘢。Okay,如果你係賣嗮,明白嘅。舖頭出名嘛。但佢係話佢哋無依樣嘢。太太覺得匪夷所思,明明之前果個客有叫依樣嘢;跟住個櫃面黑面,好似我哋無熟讀餐牌,我哋有問題,阻住佢時間。咁我哋無你咁熟個餐牌,好合理嘛。太太叫嘢食果下已經一肚氣真係好少見。最後叫咗個凍紅豆奶茶,凍鴛鴦,兩份沙爹牛肉西多士。兩份多士佢都事先講明要等半個鐘度。西多士喺咁多人嘅情況下都保持水準,其實好叻啦。但係加埋前後等咗一個鐘先有得食,再加埋低質服務,再好食都會打折扣。

2019-02-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)