因為係街坊, 又貪mega box唔駛點等位, 間中都會去下呢度飲茶. 點心都OK既.今日係母親節前夕, 11點將黎到都預左無特價, 點知入去果時聽到reception同人講今日同平時星期六一樣係全日5折. kiki, 正我地2個人食左4碟大點, 加埋茶錢同埋次次都幾難食既前菜(今次係泡菜青瓜, 都成10蚊碟架.. 仲係唔要唔得架 ) 攞定張100蚊諗住實夠啦 (因為試過一次, 又係我地2個人, 佢地打錯單, 加左支汽水落黎, 因為又係食幾碟點心, 所以好覺眼, mama就 次次黎都提醒我計左大概個數先 ) 竟然黎到埋單HKD11X, 原來張單計左8折, 全日茶市都係5折, 照計張張單都係set左5折架啦. 點會無那那又打8折架? 個waitress解釋收銀可能記錯左, 我希望呢個收銀係O岩O岩返工,我地係佢第一張收既單, 唔係早過我地埋單果D人就無程程俾多左錢啦. 我地差D都收貴左成30蚊呀.. 無既... 佢地話搞錯左. 唔好意思.. 咁大間酒樓咁多人埋單人有錯手都唔出奇.. 不過, 都係果句, 記住check單囉.

kiki, 正

2009-05-09
$45 (Lunch)