2016-03-27
對Little Twin Stars 有情意結, 見到朋友Post D 相好得意, 今日特登約埋屋企人試下呢間位於The One 的點心餐廳. 餐廳係商場裏面, 座位唔多, 是日星期六, 正值Lunch, 所以Full 晒, 但坐得都算幾舒服唔會太迫.食物方面, 我地叫咗Little Twin Stars 蝦腸, 賣相好靚呀! 不過食落口就覺得唔妥, 腸粉皮非常厚而且好粉, 而且餡料亦都啖而無味, 真係好難食, 相機食完就算數了奶王飽同樣地賣相好Cute, 見到都唔捨得食! 食落味道OK, 飽皮都唔算太硬而且奶王味道都合格鮮竹卷都不過不失, 佢個湯底比較清淡, 無乜味道, 但鮮竹卷尚算新鮮, 合格蘿蔔咸水角 - 呢款點心比較健康, 賣相好得意, 味道都唔錯, 可以一試!兔仔綿花糖 - 我自己無食, 一上枱比D細路食晒, 見佢地食得好開心都話好好味!因為有限時, 只可以食1.5個鐘, 雖然無人等位, 但D職員都準時趕我地走...其實無人等位, 點解唔可以坐耐D呢? 食物已經麻麻, 仲要趕人走, 感覺真係好麻麻. 呢間餐廳貪得意食一次就夠