2022-08-10 80 views
對點心真係有種情意結,辛苦左全日食返一盅兩件享受一下。之前去過係旺角嘅分店,不過只係試到流沙包。今次特登去係佐敦嘅總店,試多幾款招牌點心🥧。籠仔金銀蒜海蝦飯👍🏼呢個要試🫶🏻賣相吸引,而且份量都可以。飯吸收晒全銀蒜嘅惹味同荷葉香。淋少少甜豉油再撈埋一齊,一個人食一個都唔過份。黑松露菜苗餃 餃皮薄餡靚 ,入邊亦都十分足料。帶淡淡黑松露味。黑金流沙包味道同上一次食一樣,滿滿蛋黃奶黃味。大家記得襯熱要食!凍咗就冇咗個流沙效果😣飲茶三寶(蝦餃、燒賣、鳳爪)去飲茶必叫嘅一盅兩件,比較好係蝦餃燒賣好以叫二人份☺️(唔洗分唔到)味道比得上傳統洒樓,而且個人覺得佢甚致冇出面食嘅咁咸,相對低鈉少少。特別一提,呢度仲有懷舊款鵪鶉蛋燒賣,要試!一直都想食榴連雪媚娘,無錯今次去又係sold out 😆🤡哈哈。同佢差少少緣份😝

籠仔金銀蒜海蝦飯👍🏼

黑松露菜苗餃
餃皮薄餡靚 ,入邊亦都十分足料。帶淡淡黑松露味。

黑金流沙包

飲茶三寶(蝦餃、燒賣、鳳爪)