今日同爸爸去咗朗屏站附近飲茶,佢話朋友介紹呢間點心店,朝早價錢幾抵,質素又唔錯,平日嘅朝早都坐滿人,應該都幾受街坊歡迎我地兩個人叫咗一個早餐孖寶,加多5個點心,食到勁飽先大概$170蚊左右*鴛鴦鮮蝦網米腸 $35*開頭以為只係平時啲炸兩,一上枱賣相鮮艷,睇落非常吸引,兩款入面都有蝦肉,橙色嗰款會夾住啲紅蘿蔔🥕碎,綠色嗰款就有啲菜粒,炸米網好香脆,腸粉夠滑,手作功夫一流*8號蝦餃皇 $19* & *鮮蝦菜苗餃 $19*兩款都推介!大大粒,大過酒樓/其他點心店好多,蝦肉又彈牙,價格公道,值得一叫*花雕蟲草棉花雞 $29*雞肉嫩滑,魚肚索晒湯汁,好入味,配上蟲草花都有好多條,份量比起平時酒樓好似大碟啲*早餐孖寶**香煎黑椒牛肉包 + 蟹籽燒賣皇 $35*呢個黑椒牛肉包比較少見,平時茶樓最多係生煎包,入面舊黑椒牛肉都幾大舊,不過黑椒味唔係好出燒賣又係勁大粒,同蝦餃一樣,每粒都起碼有三隻大蝦呢間街坊點心店真係幾抵食,質素又唔差,我地屯門友下次都會再過嚟食👍🏻

*鴛鴦鮮蝦網米腸 $35*

*8號蝦餃皇 $19* & *鮮蝦菜苗餃 $19*

*花雕蟲草棉花雞 $29*

*早餐孖寶*
*香煎黑椒牛肉包 + 蟹籽燒賣皇 $35*

燒賣又係勁大粒,同蝦餃一樣,每粒都起碼有三隻大蝦