2019-06-06 385 views
商店大減價又黎LU,係呢個場血拼完又係時候開餐,就係水牌搵下有咩想食,比我地發現呢間我地呢D哈韓族,對於韓菜當然無抗拒之力,呢間主打薄餅炸鷄,場內不斷播住K POP MTV,吸睛呀.............見枱上有個春日意大利飯/粉推介,每樣2款,賣相吸引4款之中選擇呢客香煎帶子紅菜頭忌廉意大利粉 ($165),粉紅色嘅意大利粉配上微金黃色嘅帶子,顏色配搭已經吸引眼球略煎香嘅帶子口感柔滑,味道帶點自身甜味; 而加入紅菜頭汁整成嘅意大利粉,變身粉紅色立即增加可愛度,而每條意粉都沾滿香滑忌廉汁,食起黎唔會乾身,仲有磨菇片及松子仁嘅口感,唔會令人有好膩嘅感覺!呢度嘅特色綠茶薄餅,麵團主要成分為綠茶,小球藻以及12種天然穀物,混合後低溫發酵至少24小時,仲得到國家專利,既然有賣點,咁就要叫個試下!係咁多款薄餅中,對呢個江南牛仔 ($128/9吋)下注,材料包括有牛小排, 火腿,牛排醬,燈籠椒,芝士,紫洋蔥,磨菇及炸芋片,配合蕃茄醬底邊位焗至金黃色帶少少脆位,材料多再唧上沙律醬,口感同味道相當豐富拎起時有少少拉絲效果,餅身口感帶點煙韌,牛小排口感帶少少嚼口,配埋火腿一齊食又唔會好肉膩; 餅底厚薄

見枱上有個春日意大利飯/粉推介,每樣2款,賣相吸引

拎起時有少少拉絲效果,餅身口感帶點煙韌,牛小排口感帶少少嚼口,配埋火腿一齊食又唔會好肉膩; 餅底厚薄適中,趁熱食都幾滋味!

黎韓國餐廳,點可以唔食炸鷄?!  有幾款口味選擇,但最得我心嘅當然係甜辣秘製炸鷄 (6件/$108),見到醬汁已經"封鎖"住D炸鷄,望到都口水直流..........

鷄件炸至皮脆肉嫩,加埋個甜辣醬汁,甜甜地又惹味,個人黎講覺得佢同炸鷄係絶配!

呢間地理位置方便易搵,下次想同朋友食炸鷄同薄餅,又多個選擇!
Type of Meal
Dinner