2020-01-19 1162 views
今天,我和一眾朋友到這餐廳用膳。朋友們大讚這間餐廳是有良知、有良心的餐廳,我十分難以置信,因為香港竟仍能有員工真誠上下合作的餐廳,十分難得。但隨後發現,今日的經歷,加上之前在釜魂用膳的經歷,深深明白,黃,唔係大晒架。今日這餐飯,我們一行幾圍人。負責的朋友在今天圍餐前早兩天已經訂了餐廳的餐單,店方稱無問題。難以想像的是,原本叫了的炸子雞變了豉油雞,原因是甚麼?是因為做唔切,所以唔做。下?明明一早已經訂左餐,講晒俾你知,點解可以唔知?最有趣係,個餐廳負責人話個廚師發脾氣,唔肯煮我地訂左既餐,只肯煮午市有的小菜套餐的小菜,叫我地選。喂,有冇搞錯呀?你唔肯煮,仲要夾硬要我地揀我地最初唔諗住揀既餐。你做唔到,咪一早一兩日前出聲,我地最多搵過第二間,唔洗食到一肚氣。我唔知事後究竟仲係咪收返我地圍餐錢,亦唔知究竟圍餐本身幾錢、小菜套餐本身幾錢,但係咁既工作態度、咁冇口齒同承諾,不負責任的營商手法,做唔掂就一係執左佢,一係就唔好咁貪心,又要做小菜,又要做圍餐,做死個廚。餐廳負責人,請檢討下你的營商策略,也請你地員工之間好好檢討下自己的責任和溝通好。最後一句,黃,唔係大晒,唔係你俾咩我地,我地都要硬食的

餐廳負責人,請檢討下你的營商策略,也請你地員工之間好好檢討下自己的責任和溝通好。最後一句,黃,唔係大晒,唔係你俾咩我地,我地都要硬食的,我地有訂餐、我地有俾足錢同時間你地準備的,今次朋友好人,算,唔追究,但如果唔改善,終有一次你地會俾人捽到癲。
Other Info. : 已經唔評論食物質素了,清淡,普普通通,健康的,但不值得專登黎食。
2020-01-19
Celebration