2021-06-25
唔知大家係咪同我一樣,以前去補習社補習的時候,附近總會有一間小食店賣冷麵,我記得小學時代,10蚊雞可以揀到4-5包,雖然切到勁細勁細粒,但都叫食過落肚🎆爆辣雞軟骨 $38🎆雞軟骨份量激多,辛辣中帶點椒香,軟骨脆口帶些少雞肉,惹味🌌招牌蟹籽沙律 $48🌌 蟹籽沙律有粟米、蟹柳、帶子裙邊以及青瓜絲,裙邊帶麻辣的感覺,同樣地份量都非常多🌠爆多蟹籽冷麵 $40🌠如圖所示,爆多蟹籽果真名不虛傳,蟹籽鋪滿整個盒子,差不多完全覆蓋冷麵,睇起嚟都有少少誇張冷麵質感適中,麻中帶辛的辣味都幾吸引,加上秘製蒜泥,爽🌅爆辣賽磅蟹杯麵 $30🌅即食合味道海鮮杯麵相信大家都一定有食過,杯裝冷麵大家又試過未呢,比起兒時袋裝的冷麵來得方便,至少個杯都夠堅硬賽磅蟹原來夾冷麵食都幾過癮,大量蛋白夾雜蟹肉,少鮮加上蟹甜,不錯🎇生蒜油 $25🎇生蒜油我諗係每位鍾意食蒜嘅朋友必備總括而言,呢間外賣冷麵價錢都好實惠,份量絕對夠多,一班年輕人服務的店,值得一試
🎆爆辣雞軟骨 $38🎆
雞軟骨份量激多,辛辣中帶點椒香,軟骨脆口帶些少雞肉,惹味
🌌招牌蟹籽沙律 $48🌌
🌠爆多蟹籽冷麵 $40🌠
冷麵質感適中,麻中帶辛的辣味都幾吸引,加上秘製蒜泥,爽
🌅爆辣賽磅蟹杯麵 $30🌅
🎇生蒜油 $25🎇