2018-07-26
Running燒選址幾好,同一楝商廈好多食肆選擇,又係正太子同旺角交介,所以交通好放便。棟商廈有3部電梯疏導人流,而 running燒就係9樓,上到去已經好多人等 1930入座,冇 book位就一定冇位啦。等位中所以就影吓相,佢哋等候區D凳造型好特別,好似裝汽油D大鐵樽咁。小妹同朋友仔一齊去食好西,我哋2個人入到去, 佢哋就畀咗啲小菜我哋, 雖然啲小菜細細碟不過可以無限refill, 當中有一樣係生蘿蔔~原來係用黎抹個燒烤pan架!好好用!所以我地冇換個煎pan架!讚👍🏻!而醬料方面⋯⋯有蒜蓉 ,韓式辣椒醬同麵豉醬畀你揀加豉油。其實啲肉都有味嘅,咁其實唔點醬料都可以就咁食嘅。飲品醬料自取。但若要飲酒嘅就要另外加錢啦。睇張柯打紙都已感到好興奮,選擇種多都算多,令我眼花繚亂咗一陣!第一輪先叫盤海鮮加肉類,有生蠔、帶子、扇貝、蝦仲有魷魚,佢哋嘅海鮮 確實有驚喜, 鍾意海鮮嘅朋友不妨去試下。 肉類方面選擇都唔少⋯⋯但我好肉嘅就稍為覺得肉較為薄身所以大家可以寫單時預多少少份量架!大家可以任叫生菜籃包肉食,啲生菜份量都幾多。而且都可以嗌個沙律平衡下腸胃,我就嗌咗個沙律,個沙律份量好大真係冇預佢咁大
佢哋仲有兩款韓式炸雞, 韓式炒年糕, 魷魚鬚小食、餃子、辛辣麵、烏冬、水冷麵叫。
飲品方面都有十幾種俾你揀,如果酒類嘅話呢就另外加錢叫。
總括嚟講呢:
1)如果咁嘅價錢有依啲海鮮都已經抵返㗎啦。
2)咁肉類我就略嫌佢簿咗啲口感方面得唔到滿足感。(個人口味,因人而異)