2019-07-04 57 views
去完旅行,食足七日泰國嘢,返到嚟派手信俾好姊妹,想食啲清啲嘅嘢,於是揀左呢間日本嘢。前菜就嗌左個蟹子青瓜沙律加肉鬆,酸酸甜甜咁開下個胃先。以前都唔知道原來肉鬆可以咁夾青瓜沙律,真係好好食。然後就係今晚嘅主角 - 刺身。嗌左三文魚,吞拿魚,帶子同珍寶牡丹蝦。一個字 - 鮮👍🏼吞拿魚真係好鮮甜,有咬口唔會腥。而知帶子夾左檸檬喺中間,令個鮮味更突出👍🏼正正正然後主食我地share左個地獄海鮮拉麵,上到檯聞左真係好辣好地獄。但係飲個湯又唔會真係好辣,而食落又唔係真係好刺激,而只係令到你個人熱辣辣咁,好過癮。而且佢個麵係幼身,食落又唔會好腍,反而仲有啲彈牙,唔錯。最後就係呢個燒羊架,真係岩岩好燒到七成熟,啲肉好腍好滑,唔會又乾又老。而且人個調味做得好好,唔會有騷味👍🏼

然後就係今晚嘅主角 - 刺身

2019-07-04
$250 (Dinner)