2023-03-04
天氣乍暖還寒,想食番啲暖嘢,又想提早試試海鮮,呢間小漁港嘅海鮮蒸鍋,滿足呢兩個願望🤤今次係兩個人去食蟹粥嘅海鮮蒸鍋😆每次都有職員細心擺唔同嘅食物落去蒸,每次打開蓋陣陣海鮮嘅香味,真係好有驚喜😌🐠刺身拼盤+魚乾條刺身厚薄適中,唔會凍得滯搶咗本身嘅味道❄️之後食番熱熱地嘅魚乾,有趣有趣😋鮮蒸海鮮拼盤喺上層擺咗唔同嘅蜆、鮑魚、蝦、扇貝、魚塊等等,每次打開蓋之前都好期待!啲蜆蒸咗都開哂口,鮑魚同扇貝都好大粒,啖啖鮮肉!蝦都好入味~🦐蒸時蔬雞肉麵食咗咁多海鮮,都要食番啲蔬菜,先係均衡飲食啦~🥦加埋雞肉同麵條,真係好滿足!蒸蟹粥🦀由於最底鋪咗蟹粥嘅材料,所以之後加喺上層嘅蜆、鮑魚、蝦、扇貝、魚塊都會一齊加味入去而成海鮮粥🥣分量好足架!我哋都盡力食哂佢😚呢間店舖4~6人一齊食嘅話,蒸嘢嘅時間一路傾計一路食,會係一個好好嘅聚腳點!👨👩👧👦可以見到魚缸入面啲蝦好生猛咁郁嚟郁去,係等緊蒸鍋完成嘅時候,其中嘅小插曲✨
🐠刺身拼盤+魚乾條
鮮蒸海鮮拼盤
蒸時蔬雞肉麵
食咗咁多海鮮,都要食番啲蔬菜,先係均衡飲食啦~🥦
加埋雞肉同麵條,真係好滿足!