2021-06-04
餐廳主打極限海鮮火鍋放題,每日購入新鮮時令海鮮、食材, 海鮮全部即叫即劏, 好喜歡用火鍋食法, 不用花巧, 既可以保留海鮮的原味道, 也食得比較健康, 任飲任食2.5 小時, 只需$358 (19:30-22:00 時段),十分抵食。 入座後,先奉上熱燙燙原盅用火坐熱的花膠雞燉湯, 十分足 料,鮮甜帶黏黏的口感, 夠曬 滋補養生, 女士恩物, 飲後成身暖笠笠。一大盤新鮮刺身, 裝飾得很精緻, 有心思,富視覺效果,件件都夠曬新鮮 , 油脂豐富, 令人食指大動。花膠雞煲花膠雞煲, 足夠二人份量, 雞肉上面鋪滿大量芫茜及洋蔥, 不一會, 熱騰騰雞煲, 香氣四溢, 十分吸引, 雞肉 和花膠,惹味嫩滑, 香濃的醬汁帶出雞肉的鮮味, 煙煙韌韌的年糕吸塑了滋味的醬汁, 讓人陶醉其中, 不消一會,都給我通通吃光, 原來仲係無限追加添。 吃完雞煲, 再換上我們點的椰子雞湯底, 繼續展開我們火鍋序幕,水滾後, 香味撲鼻而, 喝一口湯 , 鮮甜中充滿迷人的椰子香味, 滋味吸引。海鮮拼盤十分豐富,有活生生嘅南非鮑魚、 龍蝦一隻、 日本元貝, 賣相變得矜貴,全部即叫即劏, 夠曬新鮮, 肉質彈牙和鮮嫩, 鮮味滿分
花膠雞煲
海鮮拼盤十分豐富,有活生生嘅南非鮑魚、 龍蝦一隻、 日本元貝, 賣相變得矜貴,全部即叫即劏, 夠曬新鮮, 肉質彈牙和鮮嫩, 鮮味滿分, 令人大快朵頤。
美國牛小排
火鍋怎可少得牛小排, 顏色嫩紅,脂肪分佈平均, 肉質軟嫩 滑溜, 我的至愛。
鮑魚及鮮蝦串
新鮮大隻, 時間灼得剛剛好, 鮮美彈牙, 美味滿分。
白鱔片
薄切的白鱔片, 顏色明亮有光澤,啖啖肉,只需灼數秒, 鮮味帶嚼勁。
鮮蝦雲吞
一口 size 雲吞 , 咀嚼時, 十分鮮味, 仲有粒粒彈牙蝦肉, 夠曬真材實料。
小籠包湯餃
外貌飽滿,皮薄餡靚, 大口咬下去, 湯汁在口中爆發, 風味迷人。
鴨血
震騰騰的鴨血, QQ彈牙 ,口感一流, 雖然不是貴價食材, 但是令人回味。
娃娃菜、 山根、響鈴
山根及響鈴掛湯一流,吸塑了湯底的精華, 增添吸引, 別有一番滋味。
最後品嚐了大阪雪糕, 香芋及豆腐口味, 香甜滑溜, 帶來 冰涼透心的感覺, 為今日的火鍋完美作結。