2025-06-01
尖沙咀多嘢食就係人都知,呢間出名海鮮店當然係必食之選🦀仲俾食神堪稱為蟹皇✨呢度無論服務定質素都一流,避風塘炒蟹真係好高質🤤不得了!🍽️ 避風塘炒辣蟹我哋叫咗二人份量嘅炒辣蟹,上枱時候好大隻,Lisboy第一次見到咁大隻肉蟹好驚喜🦀🦀🦀服務員會幫我哋起晒啲肉🤤食落口啖啖肉,微辣而且味道好滋味😝係傳統嘅避風塘滋味~果然係蟹皇!🍽️ 豉椒炒蜆食海鮮當然要試豉椒炒蜆🤤每一個蜆肉都好肥美大大隻,好Juicy,豉椒味足夠好出,好惹味😋 係難得時間去食到咁新鮮同入味嘅炒蜆🥰🍽️ 金銀蛋浸時蔬Lisboy要食得清淡啲,所以叫咗呢個金銀蛋浸時蔬🥬雖然簡單但考功夫,蒜頭同埋皮蛋嘅比例好夠,係久違嘅滋味, Yummy Yummy!🍽️ 瑤柱蛋白炒飯食飯點可以冇啲澱粉質呢?最後叫咗瑤柱蛋白炒飯,清清地又有蟹嘅味道👅而且啲蛋白處理到有蟹肉味🦀淡淡蟹肉🤤質感豐富,正呀!難得嘅中式餐廳有菊花普洱茶飲🫖而且窩心提供薑味重嘅番薯糖水,圓滿成個飯局🦀🤤依家活動打卡,仲送檸檬茶🍹好Fresh~
🍽️ 避風塘炒辣蟹
🍽️ 豉椒炒蜆