【記念日生日慶祝威尼斯餐廳🥰】平時經過中環都唔知完來佢係一間餐廳!佢係正中環站隔離超方便🚟放工時間嘅中環幾多人大家都知!但佢完全係鬧市入面嘅舒適區,靜靜地GRAND 氣氛同中環街道超大對比🆚朋友一早已經BOOKMARK咗呢度嘅TRUFFLE SPAGHETTI 🥳.🍴 “𝙵𝙰𝚂𝚂𝙾𝙽𝙴” 𝙱𝙴𝙴𝙵 𝚃𝙰𝚁𝚃𝙰𝚁𝙴超推介生牛肉他他🐮 牛肉鹹鹹地加埋表面嘅魚子醬食,調味啱啱好🥰真心係我食過最好食嘅牛肉他他👍🏻.🍴 “𝚃𝙴 𝙼𝙰𝙽𝙰” 𝚁𝙰𝙲𝙺 𝙾𝙵 𝙻𝙰𝙼𝙱羊今次叫咗MEDIUM ( STAFF都RECOMMEND 呢種熟度)果然冇伏😆羊煎到好香,啱啱好🫶🏻外脆內軟💩完全唔靭,一切就切得開,口感好JENG ! 羊味都夠,但又唔會話好羶,又唔多脂肪😋調味都敵中,唔會過份🥳.🍴 𝚂𝚆𝙴𝙴𝚃 𝙿𝙾𝚃𝙰𝚃𝙾 𝙲𝙷𝙸𝙻𝙻係MAIN DISH 配嘅SIDE DISH,可以自己揀😛食次揀呢個蕃茄仔醬汁酸酸地好開胃!可以中和返啱啱嘅羊嘅油膩(雖然其實唔太油膩)🤣.🍴 𝚃𝚁𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴 𝚂𝙿𝙰𝙶𝙷𝙴𝚃𝚃𝙸(?!)黑松露意粉係朋友一早已經話要食😆佢睇相已經勁吸引😍實物係一樣!會有廚師係你面前削黑松露😚但其實食落
🍴 “𝙵𝙰𝚂𝚂𝙾𝙽𝙴” 𝙱𝙴𝙴𝙵 𝚃𝙰𝚁𝚃𝙰𝚁𝙴
“𝙵𝙰𝚂𝚂𝙾𝙽𝙴” 𝙱𝙴𝙴𝙵 𝚃𝙰𝚁𝚃𝙰𝚁𝙴

🍴 “𝚃𝙴 𝙼𝙰𝙽𝙰” 𝚁𝙰𝙲𝙺 𝙾𝙵 𝙻𝙰𝙼𝙱
“𝚃𝙴 𝙼𝙰𝙽𝙰” 𝚁𝙰𝙲𝙺 𝙾𝙵 𝙻𝙰𝙼𝙱

🍴 𝚂𝚆𝙴𝙴𝚃 𝙿𝙾𝚃𝙰𝚃𝙾 𝙲𝙷𝙸𝙻𝙻
🍴 𝚃𝚁𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴 𝚂𝙿𝙰𝙶𝙷𝙴𝚃𝚃𝙸(?!)
𝚃𝚁𝚄𝙵𝙵𝙻𝙴 𝚂𝙿𝙰𝙶𝙷𝙴𝚃𝚃𝙸

黑松露意粉係朋友一早已經話要食😆佢睇相已經勁吸引😍實物係一樣!會有廚師係你面前削黑松露😚但其實食落去黑松露未唔重!不過意粉有啲汁(我唔知係咩汁!同平時嘅忌廉汁唔同🤪),所以都幾好食!佢啲意粉幼身得唻幾硬,又彈牙😋同其他意粉係唔同❣️
🍴 𝙲𝚁𝙾𝙸𝚂𝚂𝙰𝙽𝚃 𝙶𝙴𝙻𝙰𝚃𝙾
𝙲𝚁𝙾𝙸𝚂𝚂𝙰𝙽𝚃 𝙶𝙴𝙻𝙰𝚃𝙾

係開心果GELATO + 好脆嘅牛角包🥰牛角包夾著GELATO😛牛角包外脆內鬆軟🥐仲要係暖暖GELATO 食落去都唔會得個甜字,而係食到濃濃嘅開心果味🍧加GELATO面有少少NUTS(?!)豐富咗口感🥜
🍷𝙿𝚁𝙾𝚂𝙴𝙲𝙲𝙾
呢款好易入口,甜甜地,女仔應該超鍾意❣️推介🥰
🥨佢嘅前菜(?!)選擇都幾多,唔係剩係得麵包🥖麵包熱熱地,外脆內軟,仲會有脆芝士條同粟米片(?!)🥨平時食開得一款㗎咋,仲要好好食添🥳麵包可以加醋同橄欖油食已經好正😚
🔖今次叫咗2-COURSE MAIN SET,包括1 款前菜APPETISER ➕ 1款主菜MAIN (💰: 438 PER ONE )🤩可以自己選擇自由配搭😚
🔖有LUNCH MENU,COURSE SET $300幾一個人😚
🔖MENU都幾多選擇,仲應該會定期轉☺️
🎉講明生日慶祝或者其他慶祝嘅時候叫甜品🎊 佢會係甜品個碟寫”HAPPY BIRTHDAY +YOUR NAME”🥳
🎑環境幾GRAND 幾舒服😌啱曬同朋友傾偈👭CHILL🥂
👩‍🍳留意番STAFF係外國人😚
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨(啲食物真係唔係HEA你!😋)
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️(個人覺得少貴🥺但係LUNCH抵食啲)
𝙲𝚁𝙾𝙸𝚂𝚂𝙰𝙽𝚃 𝙶𝙴𝙻𝙰𝚃𝙾
“𝚃𝙴 𝙼𝙰𝙽𝙰” 𝚁𝙰𝙲𝙺 𝙾𝙵 𝙻𝙰𝙼𝙱