2008-02-20 20 views
** 此食肆的第一個笑**前日(18-2-2008 Mon)放晏晝假,拎o野出o黎深水(土步)畀男友人CK,順便食飯兼逗利是.我o地諗過去西九龍中心8樓o既意大利噹拿屋或榮發茶餐廳,但CK否決o左前者,話o個o度唔係咁乾淨喎,於是我o地去後者啦,但中途被我遇見返呢間.於是提議,我o地駐足睇睇,好彩有o岩佢食齋o既雜菜炒飯,於是我o地入去lu.呢o度舖仔細細,但裝修好靚,CK話其實呢個舖位轉o左好多手,呢啲裝修係上手賣雲吞麵o既,成$20.00碗,邊做得住?所以執o左.我o地叫o左:1. $10.00 o既雞肉薄餅呢個先到,係我食o既,其實o係印度薄餅內加入雞肉.我試吓先.唔….有羶味,正常o既,印度菜嘛,雞肉以近乎漿狀加入薄餅內,幾得意.但我覺得辣.3. $10.00 o既香蕉薄餅呢個係CK睇睇吓想試又o岩佢後加o既,由於我食o左辣o既o野,話食甜o野可以中和返辣味,而CK都畀啲我試.好味啊,佢係甜,但o岩o岩好,而且好好味.2. $25.00o既雜菜炒飯呢個係CK o既,佢都分啲畀我,佢話好辣,當我中和返雞肉薄餅o既辣味後,就試呢隻,唔係啊,唔辣啊,料唔多,有腍晒o既薯仔,紅蘿蔔同唔
** 此食肆的第一個笑**

我o地叫o左:
1. $10.00 o既雞肉薄餅

3. $10.00 o既香蕉薄餅

2. $25.00o既雜菜炒飯
呢個係CK o既,佢都分啲畀我,佢話好辣,當我中和返雞肉薄餅o既辣味後,就試呢隻,唔係啊,唔辣啊,料唔多,有腍晒o既薯仔,紅蘿蔔同唔知咩,不過都OK.但原來食到最後至辣o既,我又要食埋件香蕉薄餅喇.

4. $7.00o既熱印度奶茶
其實我要凍o架,因為冇開冷氣同啲o野食辣.不過老闆話冇凍,但又想試印度奶茶,於是熱都要啦.
o黎到,個杯有一粒粒黑色o既唔知咩o野,飲一啖先,好淡,茶同奶味都冇,唔滑.於是加兩茶匙糖,都係冇咩分別.一粒粒黑色o既應該係印度茶葉o掛.

呢o度舖仔細細,但都好乾淨企理,比原本諗住’up dup’好好多.

呢o度飲水都要$5.00杯,可能因為o野食真係平啦.
雞肉薄餅
已分o左o既香蕉薄