2021-08-02
好開心將軍澳依間台灣料理店歡迎狗狗入座,因為我都幾鐘意台灣料理,我地可以同豬女一同用餐~前菜送既拍青瓜,酸酸地又爽脆,好開胃~我地點左:戀戀蚵仔煎超多蠔仔係入面,每夾一口也有蠔,而且蠔肥味濃,好蠔呀~個餅底又唔會太麵粉味,做得非常好😊鹽酥大大雞扒鹽酥味濃好惹味、外面脆卜卜,內面肉嫩,調味非常好😋醮上旁邊甜甜的千島醬又一食法~台式牛筋牛肚麵麵底揀左刀削麵、即粗麵,麵帶嚼勁,而且吸收左五香牛肉湯底,超好味!五香牛肉湯底好好味,差唔多俾我飲晒😁牛筋充滿骨膠原原,煮得軟帶微微漿力,夠火夠👍🏻牛肚爽口,牛味重又唔靭,好得呀!紅蘿蔔又甜又帶五香味,白蘿蔔嫩又甜~黑糖仙草奶茶超香黑糖既獨有味道,加上奶香和茶香,仲有滑Dodo又清涼既草仙,正呀!水蜜桃蘇打 氣泡滿滿升起、夏天最岩飲炭酸飲料好爽,加上水蜜桃既香甜、補充流失既汗水😘黎到點可以唔食甜品,我地點左椰奶仙草芋圓🍧第一次食芋圓配椰奶,原來好夾架,椰奶香加芋圓甜和QQ口感,黑糖珍珠既香和煙靭,紅豆既軟甜,蜜桃既點綴,加上仙草既冰凉順滑,為這一餐寫上完美句號😊我地食得好滿足,豬女(我地隻鬆獅犬)又坐得開心🥰
前菜送既拍青瓜,酸酸地又爽脆,好開胃~
我地點左:
戀戀蚵仔煎
超多蠔仔係入面,每夾一口也有蠔,而且蠔肥味濃,好蠔呀~
個餅底又唔會太麵粉味,做得非常好😊
鹽酥大大雞扒
鹽酥味濃好惹味、外面脆卜卜,內面肉嫩,調味非常好😋
醮上旁邊甜甜的千島醬又一食法~
台式牛筋牛肚麵
五香牛肉湯底好好味,差唔多俾我飲晒😁
牛筋充滿骨膠原原,煮得軟帶微微漿力,夠火夠👍🏻
牛肚爽口,牛味重又唔靭,好得呀!
紅蘿蔔又甜又帶五香味,白蘿蔔嫩又甜~
黑糖仙草奶茶
水蜜桃蘇打
黎到點可以唔食甜品,我地點左椰奶仙草芋圓🍧
我地食得好滿足,豬女(我地隻鬆獅犬)又坐得開心🥰