知道 Lifetastic 出左白桃味蛋糕,即刻想去試下, 以前佢只係有甜品🍰, 而家開咗幾間餐廳,仲可以食埋精緻西餐添。🍽🐟生酮忌廉金目鱸魚🥕 ($168)- 兩件爐魚一啲都唔細, 而且煎得金黃脆邊, 特別香口, 鱸魚肉質嫩滑,一啲雪味都冇, 個底配咗紅蘿蔔忌廉汁,亦都有啲蔬菜托底, 啱曬keep fit嘅朋友仔,係高蛋白質之選。🦀明太子軟殼蟹意大利粉🍝($158)- 軟殼蟹唔算好大件,但係炸得通透而且脆口,蟹肉唔會覺得柴,意粉配咗菇同洋蔥一齊煮,仲可以同明太子撈埋一齊, 充滿口感同埋一啲都唔油膩,意粉份量都唔少㗎~🥣是日餐湯+$15- 係南瓜忌廉湯,好creamy,仲有少少蔥粒調味,nice!🍇巨峰提子檸檬梳打🍹- 巨峰提子好香,但係唔會覺得好甜,不錯!任何飲品半價(沙冰除外)任何件裝蛋糕半價🍑日本白桃伯爵茶蛋糕(原價$78)(無麩質)- 日本白桃係新口味,上面最頂層係有白桃肉嘅啫喱,之後夾咗層淡忌廉同兩層粉紅色既海綿蛋糕,海綿蛋糕中間就係伯爵茶忌廉,伯爵茶有淡淡嘅茶香,仲夾雜咗一啲白桃肉,令你有唔同嘅口感, 整體來講清清地少少甜,好少女㗎!🥭班蘭芒果紫米蛋糕(原價$68)(含麩質

🐟生酮忌廉金目鱸魚🥕 ($168)

生酮忌廉金目鱸魚

🦀明太子軟殼蟹意大利粉🍝($158)

明太子軟殼蟹意大利粉

🥣是日餐湯+$15

🍇巨峰提子檸檬梳打🍹
- 巨峰提子好香,但係唔會覺得好甜,不錯!

巨峰提子檸檬梳打

任何飲品半價(沙冰除外)
任何件裝蛋糕半價

🍑日本白桃伯爵茶蛋糕(原價$78)(無麩質)

日本白桃伯爵茶蛋糕

🥭班蘭芒果紫米蛋糕(原價$68)(含麩質)
- 呢個都好特別,係用咗班蘭味嘅海綿蛋糕同埋忌廉, 仲有椰絲芒果啫喱做裝飾,中間仲有層芒果肉同埋紫糯米,好少見蛋糕用上紫糯米, 紫糯米味道都幾出,口感軟糯,而且同班蘭味好夾,即刻令小編諗起泰國呀!

班蘭芒果紫米蛋糕

2023-08-17