HIKARI

去到荃灣每次都係會想食海邊既餐廳,今次黎到馬路既打卡影相餐廳,黎感受下晚上的寧靜氣氛!餐廳四周圍都放滿唔同既植物!感覺好吸精又可以放鬆眼睛神經!餐廳主色用左白色做主調,影文青感覺同鄰家男女孩十分適合!今次我決定呀一杯酒精舒緩下:PLUM SODA,微甜帶啫喱甜味,味道好似香水酒精,飲落去好放鬆同提神,朋友就叫左杯LIME SODA,清新天然氣泡水,味道又開胃準備配合第一個主菜!朋友叫嘅第一個主菜係北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯糰子粉,團子粉感覺煙韌!滑溜食落去漲卜卜口感非常可愛!再加上食落去口感感覺好特別!而每一粒團子粉都可以感覺到有忌廉汁!松葉蟹肉微甜!之後再叫左個劍魚腩醬油漬牛油果他他,劍魚腩同牛油果好夾,牛油果入口即溶配合醬油漬簡直係絕配!他他亦十分開胃!簡單講講餐廳會定期出唔同嘅食物menu,我今次叫嘅食物同下次又未必一樣㗎😍咁先有驚喜!餐廳好有心機做食物#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處Hikari(荃灣)
去到荃灣每次都係會想食海邊既餐廳,今次黎到馬
路既打卡影相餐廳,黎感受下晚上的寧靜氣氛!
餐廳四周圍都放滿唔同既植物!感覺好吸精又可以
放鬆眼睛神經!餐廳主色用左白色做主調,影文青
感覺同鄰家男女孩十分適合!

今次我決定呀一杯酒精舒緩下:PLUM SODA,微
甜帶啫喱甜味,味道好似香水酒精,飲落去好放鬆
同提神,朋友就叫左杯LIME SODA,清新天然氣
泡水,味道又開胃準備配合第一個主菜!

朋友叫嘅第一個主菜係北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬
鈴薯糰子粉,團子粉感覺煙韌!滑溜食落去漲卜卜
口感非常可愛!再加上食落去口感感覺好特別!而
每一粒團子粉都可以感覺到有忌廉汁!松葉蟹肉微
甜!

之後再叫左個劍魚腩醬油漬牛油果他他,劍魚腩同
牛油果好夾,牛油果入口即溶配合醬油漬簡直係

Hikari(荃灣)