2023-03-05
唔知大家放假鐘唔鐘意同朋友去coffee shop坐下傾下計呢😝早前去左戲曲中心附近既一間coffee shop,環境好chill,坐得好舒服,野食都好出色🤩我地叫左👇🏻🧡 Latte $40首先賣相一流,拉花好靚,飲落好creamy,咖啡味香濃得黎唔會太苦,就算本身唔係特別鐘意飲咖啡都覺得好好飲😋🧡 Dirty $40呢個真係好出色,係面既expresso好濃咖啡味,再飲落去開始飲到下面冰凍既牛奶,有冷熱兩種口感,而牛奶都好甘甜,賣相同味道都非常好😆👍🏻🧡 Egg Salad Croissant $40呢個牛角包超級好味🥳🥳外面夠脆,咬開牛油味好香,入面層次分明,仲有好多層,食落好有口感同層次,大滿足🥰蛋沙律份量適中,同牛角包好夾👍🏻🧡 Spinach Pie $38呢個超級脆!切開既時候真係卡一聲🤣🤣呢個pastry本身唔算太濃味,配埋茄汁更加帶出菠菜既味道,中和返牛油味,食落唔會太膩,balance得好好👍🏻除左食物出色之外,呢度既環境同樣值得一讚🤗雖然小店唔係話太大,但座位唔會太迫,設計得幾有空間感,成個氣氛都好chill,適合同朋友黎傾計聚會打卡😗😗另外見到餐廳都有自家烘焙咖
我地叫左👇🏻
🧡 Latte $40
🧡 Dirty $40
🧡 Egg Salad Croissant $40
蛋沙律份量適中,同牛角包好夾👍🏻
🧡 Spinach Pie $38
呢個超級脆!切開既時候真係卡一聲🤣🤣
除左食物出色之外,呢度既環境同樣值得一讚🤗
雖然小店唔係話太大,但座位唔會太迫,設計得幾有空間感,成個氣氛都好chill,適合同朋友黎傾計聚會打卡😗😗另外見到餐廳都有自家烘焙咖啡豆同早餐供應,有機會會再encore😝😝
📍 Zombie Specialty Coffee
佐敦官涌街9-13號地下1號舖