2021-11-12 183 views
去cafe食碗麵😗🍜☕️麵賜園 Noodles Dimension 今日去咗一間位於通菜街好特別嘅餐廳, 水泥色調裝修充滿時代感,佢除咗係一間專門做湯麵嘅餐廳之外, 佢哋嘅咖啡仲高質過好多cafe, 一次過滿足兩個願望🍜☕️ 仲有一樣值得欣賞嘅係,餐廳每一類別嘅食物都提供at least 一款素食,滿足曬食素食葷嘅朋友😋🌟好鬼補雞湯麵 湯底一流, 好似媽咪用老雞煲嘅湯一樣, 加埋花膠、花菇、雞肉片同魚肚加持, 配埋我揀嘅扁麵, 連湯都飲晒😆食完好滿足又好舒服,飲得出唔係味精湯😌🌟鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵都係要講個湯底, 呢個有啲似以蝦做主打嘅日式拉麵湯底, 非常鮮甜濃郁, 配埋大蝦,元貝,蟹肉同煎蠔, 今次朋友就揀左幼麵, 一樣正。 兩碗麵大家都飲曬啲湯, 突然令我想起以前有套卡通, 話一碗好嘅麵應該係會令你飲埋啲湯😆🤭🌟素蘇格蘭炸蛋除咗麵之外仲有不同嘅小食選擇, 呢個蘇格蘭炸蛋,用咗新豬肉包住隻蛋去炸, 外面脆裡面流心,唔錯唔錯😋🌟迷你金銀蛋白菜呢個其實一啲都唔迷你,有蒜子炒小白菜,再加埋咸蛋皮蛋👍 煮菜嘅湯都唔錯, 推介大家試吓👍🌟搖呀搖烘焙(熱)☕️呢度既咖啡都係香港烘焙, 咖啡豆來自高地

🌟好鬼補雞湯麵

🌟鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵

🌟素蘇格蘭炸蛋

🌟迷你金銀蛋白菜

🌟搖呀搖烘焙(熱)☕️
呢度既咖啡都係香港烘焙, 咖啡豆來自高地,咖啡因較少, 好適合對咖啡因比較敏感嘅人飲。 賣相好靚😍😍呢日店家仲送埋聖誕節限定薑餅俾我哋食,好好味🥰🥰 唔食麵坐喺度飲杯都好有feel呀😊

🌟烘焙泡泡(凍)☕️
試埋佢嘅凍咖啡, 原來呢度既糖漿係自家製, 一啖熱湯麵一啖凍咖啡原來都好夾架😋

下次黎食會試下個牛隊長拉麵, 我見賣相好吸引, 仲想試吓叫杯"冰啡樂" , 期待期待!

2021-11-10
$150 (Dinner)