九龍城區有好多打邊爐火鍋店,今次我哋火鍋達人揀左「同撈同煲」,除咗因為鍾意佢個名夠gimmick改得好,亦都因為鍾意佢嘅裝修夠特色,夠情懷得黎又乾淨。一坐低,火鍋啲調味料送上嚟,好齊全。餐牌見到火鍋配料好多種類。湯底我地揀咗個鹹蛋芥菜湯,清清地唔會搶咗我哋主力食牛嘅牛味,個湯底仲可以飲,喺淥材料之前我哋飲咗一轉,好清潤。之後叫咗個魚皮餃,大嘅安格斯牛肉同埋糖不甩。安格斯牛肉d紋超平均超靚貨,有牛味,唔會切得太薄,厚薄適中,入口好有口感。滾一滾就食得。肉同脂肪係黃金比例,唔會話太肥或太瘦肥,啱哂我地口味,推!!糖不甩平時食得多,但未試過親自碌熟,好彩有職員幫手整。最後仲送好耐無食過嘅啫喱,仲有兒時回憶的遮仔裝飾,正!!

之後叫咗個魚皮餃,大嘅安格斯牛肉同埋糖不甩。

糖不甩平時食得多,但未試過親自碌熟,好彩有職員幫手整。

最後仲送好耐無食過嘅啫喱,仲有兒時回憶的遮仔裝飾,正!!
2019-02-28
Type of Meal