2022-06-30
今日黎到位於銅鑼灣既燒肉放題餐廳。餐廳環境寬敞,座位係沙發凳,所以亦坐得舒適。餐廳近門口位置有自助飲品、沙律及甜品吧。餐廳用QR code落單,另外仲有一個QR code顯示所食既和牛產地🐂哩到有唔同價錢既燒肉套餐可以選擇,今次我地就揀左套餐C~🔥套餐C 日本產黑毛和牛 平日$598 假日$648110款+舟·盛合+桶·盛合+是日寶箱+極上花盛合110款包括多款牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、蔬菜及其他小食~一開頭會上曬盛合同寶箱先,全部下面都有乾冰,有煙霧離漫既效果,岩曬用嚟打卡📸️是日寶箱上既和牛油脂豐富,牛味濃郁;而薄切上等牛舌芯加上黑椒同鹽,入口惹味爽彈;薄炙蔥花牛舌呈長條型,同樣彈牙;特選薄炙牛里脊肉及牛肋肉亦油脂豐富,肉質軟腍,哩幾款都特別推介👍🏻🍢小食👇🏻特別推介牛肉可樂餅,表皮酥脆,內裏軟滑,非常香口👍🏻海帶湯充滿麻油香,香蔥海苔溫泉蛋拌飯都唔錯,食太多肉之後食啲飯無咁油膩。最特別係哩到有生牛肉刺身同埋生牛肉壽司可以食,非常特別,生牛肉配上雞蛋質感滑溜,大家有興趣都可以試下~🍮甜品👇🏻估唔到哩到既甜品咁有驚喜,特別推介海鹽荔枝雪條同埋煉奶宇治抹茶雪條,雪條中間係軟心,兩條雪條都非
🔥套餐C 日本產黑毛和牛 平日$598 假日$648
110款+舟·盛合+桶·盛合+是日寶箱+極上花盛合
110款包括多款牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、蔬菜及其他小食~
🍢小食👇🏻
🍮甜品👇🏻
估唔到哩到既甜品咁有驚喜,特別推介海鹽荔枝雪條同埋煉奶宇治抹茶雪條,雪條中間係軟心,兩條雪條都非常好食;另外亦有其他甜品,推介焦糖布丁,蛋味濃郁好味。
整體黎講,哩間燒肉放題店既質素真係幾高,而且小食同甜品都好食,鐘意食燒肉既絕對可以一試。