2019-03-27 18 views
阿媽話想星期日出去食飯,我同細妹上openrice望下有咩好食,見到呢間d食評唔錯就揀左呢間食,我地一行4個,地方都唔難搵,地鐵站行一陣就到裏面既裝潢頗精緻,都好日式烤肉既格局,坐多左陣成間都滿哂人,星期五六黎食應該bk位會穩陣d落單全部電子化,食物既選擇都幾多,而且都係任叫,燒肉都五花八門燒肉首先會上左個本佐頭盤,之後你可以用pad任點,當中有最基本既豬牛雞,加上各樣既其他食料,可謂應有盡有。和牛、肉柳粒、黑豚五花肉、豬頸肉等等,想吃的都有齊。由於我地特別喜歡和牛,所以點了很多。這裡的和牛十分大粒,肥瘦適中,燒起來很香很香,餐廳體貼的既提供醬汁又有海鹽個人更喜歡只點一點點海鹽,能帶出和牛的鮮和油香先試試這邊的壽司和刺身,而放題黎講質素係上級!頗新鮮的,甜蝦很甜,蝦頭不會苦,三文魚肥美,玉子燒厚得黎蛋味十足,火炙壽司燒既程度亦恰到好處,總體黎講都好正👍🏼有d海鮮例如蜆、帶子個d(冇影低到),都好有心思,每款都會用碗裝住,唔驚燒燶。海鮮都處理得好仔細,蜆冇沙、蝦腸都清乾淨,值得一讚。牛油燒既味道調配得好好,唔單止牛油味重,而且鹹淡適中。蝦每隻都好大隻,蝦肉結實,而且仲可以任叫!我自己都叫

先試試這邊的壽司刺身,而放題黎講質素係上級!頗新鮮的,甜蝦很甜,蝦頭不會苦,三文魚肥美,玉子燒厚得黎蛋味十足,火炙壽司燒既程度亦恰到好處,總體黎講都好正👍🏼

有d海鮮例如蜆、帶子個d(冇影低到),都好有心思,每款都會用碗裝住,唔驚燒燶。海鮮都處理得好仔細,蜆冇沙、蝦腸都清乾淨,值得一讚。牛油燒既味道調配得好好,唔單止牛油味重,而且鹹淡適中。蝦每隻都好大隻,蝦肉結實,而且仲可以任叫!我自己都叫左好幾轉
菠蘿亦係值得一叫,本身佢提供既菠蘿夠甜,再燒埋之後,果糖出哂黎,就算濕熱都想燒多好幾舊黎食!

2019-03-10
$300 (Dinner)