2019-08-04
自從冬菇亭裝修之後就無去食過,經過見呢間新嘅海鮮食檔好多街坊排隊就決定試下。裏面嘅座位幾多,同埋都幾乾淨。首先嚟嘅係避風塘炒蝦,望倒個樣都覺得會好好食。面上嘅炸蒜粒好香好有鑊氣,仲有落少少辣椒去炒。同區d酒樓都冇咁正,可能呢d就係風味以$98(無加一) 呢講真係大件夾抵食,有成10隻蝦!跟住係紅燒豆腐,整得好有誠意。豆腐裏面好滑,又唔會太油膩。仲有唔少翠玉瓜、各種菇類一齊煮,好豐富嘅感覺。再嚟係蒜蓉炒通菜。大大份。好欣賞佢唔係太咸,味道啱啱好,因為好多時食肆都鍾意落好多蒜蓉醬,變得太油太咸。可能當日多生意,落左order之後都等左成25分鐘先有野食。不過佢煮d野咁好食、又新鮮,覺得等都值得嘅~ 見倒其他人食嘅餸,如蒸魚、扇貝等賣相都好吸引,強烈推薦呢間小菜館,一定會再嚟!影埋menu比大家睇睇fyi~~
影埋menu比大家睇睇fyi~~