呢間樓上餐廳,平日有午市套餐 HK$88-$158,每週都有些更新。每一份午市套餐有前菜+主菜+指定飲品。點其他飲品,可以正價減HK$20,另外也可以加HK$20多一件日式芝士蛋糕。話梅花雕醉雞配稻庭烏冬 (HK$98).好一個中日式主菜,凍食,好啱依家夏天食😍.一整隻雞髀切出6件厚切啖啖肉,已起骨,雞肉幾嫩滑,酒香十足,本身已經有些花雕味道,不過我都會把雞肉點入話梅花雕酒醬油汁,令酒味更濃.稻庭烏冬,冰凍的,好煙韌,份量也很多呀,感覺食極都仲有嘅🤔蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒 (HK$138).大量蟹肉、蟹籽,蟹膏燒得香香的,鹹香又美味,撈飯食好正!😍麻辣燴雞肉飯 (HK$88).我試咗件雞肉,幾嫩滑,入味但不太辣,少少麻.碗內多汁,撈飯食一流!.仲有木耳和蔬菜,均衡飲食😁是日餐湯.同事點的,好似係椰菜湯,看似幾creamy多椰菜碎粒,配幾粒麵包粒*金柚蝦沙律.多金柚子粒、多蝦、配沙律菜和柚子醋醬,清新開胃Smoothie (HK$52/杯,跟午餐減$20).調飲得幾好飲喎,碎冰粒幼細,大杯,可以飲好耐~.我哋各自點咗3款smoothies: .Pina Colada — 菠蘿、椰子

話梅花雕醉雞配稻庭烏冬 (HK$98)
.好一個中日式主菜,凍食,好啱依家夏天食😍

話梅花雕醉雞配稻庭烏冬

蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒 (HK$138)

蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒

麻辣燴雞肉飯 (HK$88)
.我試咗件雞肉,幾嫩滑,入味但不太辣,少少麻
.碗內多汁,撈飯食一流!
.仲有木耳和蔬菜,均衡飲食😁

麻辣燴雞肉飯

是日餐湯
金柚蝦沙律
.多金柚子粒、多蝦、配沙律菜和柚子醋醬,清新開胃

金柚蝦沙律 & 是日餐湯

Smoothie (HK$52/杯,跟午餐減$20)
.調飲得幾好飲喎,碎冰粒幼細,大杯,可以飲好耐~
.我哋各自點咗3款smoothies:
.Pina Colada — 菠蘿、椰子
.Sunshine Dreaming — 士多啤梨、蜜桃
.Summer Vibe — 芒果、火龍果

Smoothie

日式芝士蛋糕 (跟午餐 +$20/件)
.每碟有平滑靚靚嘅芝士蛋糕,配有藍莓、抹茶粉和朱古力醬做裝飾
.看似好實正,但入口就係軟綿和奶滑口感
.原味有幾濃嘅忌廉芝士味和蛋香
.宇治抹茶味就多咗抹茶甘香味道

日式芝士蛋糕
2022-06-29
$172 (Lunch)
蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒
麻辣燴雞肉飯