2020-06-06 115 views
今日嚟到北角呢個新開嘅商場晚飯, 幫我地揀咗間日式火鍋專門店,呢間餐廳提供五款套餐,我哋揀咗中間價位嗰個日本極級豚肉放題套餐, 90分鐘一人一鍋,呢個套餐嘅牛肉同埋豚肉都有分唔同嘅級別, 我哋梗係揀頂級嚟食啦😍😍我同朋友各自揀咗唔同嘅湯底, 朋友比較喜歡濃味嘅, 所以揀咗牛牛秘見鍋, 係日本傳統的壽喜燒風味鍋,而我就梗係揀個令皮膚靚靚嘅骨膠原豬骨窩啦,鍋內有豐富嘅骨膠原同大量豚骨熬製, 各有風味🥳🥳頂級牛肩胛🥩🥩同頂級豚肉放上枱面嘅時候,你會見到牛肉脂肪分布嘅紋路非常之靚, 豚肉亦都一樣唔會太肥, 望見已經覺得高質,由於切得薄薄的, 所以一放落湯底就好快熟啦,肉味香濃, 果然係頂級👍🏼👍🏼, 呢度嘅丸, 菜類都係自助, 種類豐富而且啲菜都好新鮮, 熟食方面有滷水嘅雞翼, 飯等等, 另外仲有糖心蛋同凍豆腐, 我就特別鍾意糖心蛋, 飲品除咗一般罐裝支裝之外都有自己自己調製嘅激爆青檸同滿杯橙橙特別想提嘅係佢哋嘅甜品都係用Movenpick嘅雪糕,一定可以為你呢餐畫上一個完美嘅句號🥰🥰